2003: Η μέρα που το «Ολντ Τράφορντ» αποθέωσε το «φαινόμενο»

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που ο Ρονάλντο πετύχαινε χατ-τρικ και ανάγκαζε το θέατρο των ονείρων να του χαρίσει ένα αξέχαστο Standing Ovation.


Ήταν 23 Απριλίου του 2003. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούσαν τις δυνάμεις τους στην προημιτελική φάση του Champions League και το ματς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είχε ολοκληρωθεί με νίκη της «βασίλισσας» και σκορ 3-1.

Οι «Galacticos» διατηρούσαν ισχυρό προβάδισμα για τη ρεβάνς αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη μεγάλη ανατροπή. Στη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού είχαν άλλωστε βρει δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα με τέρμα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (43’) και αυτογκόλ του Ιβάν Ελγέρα (53’) αλλά στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Ρονάλντο είχε φροντίσει να καθαρίσει την μπουγάδα…

Είχε ήδη πετύχει ένα μυθικό χατ-τρικ (12’,51’,59’) και όταν ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε αποφάσισε στο 67ο λεπτό να τον αντικαταστήσει με τον Σαντιάγο Σολάρι, το «Ολντ Τράφορντ» σηκώθηκε όρθιο και αποθέωσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που υπήρχε στον κόσμο την περίοδο εκείνη!

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε τελικά να φτάσει σε μια νίκη άνευ ουσίας νίκη με σκορ 4-3, αφού στο 63ο λεπτό πέρασε στη θέση του Σεμπαστιάν Βερόν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον Άγγλο σταρ να πετυχαίνει δύο γκολ (71’,84’) απέναντι στην ομάδα που τον απέκτησε το καλοκαίρι που ακολούθησε.

Το ότι δεν είχε ξεκινήσει βασικός οφείλεται στις τεταμένες σχέσεις που είχε εκείνη την περίοδο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τον είχε τραυματίσει μάλιστα στο πρόσωπο πετώντας του ένα παπούτσι στα αποδυτήριατου «Ολντ Τράφορντ», ύστερα από ήττα επί της Άρσεναλ με σκορ 2-0 για το FA Cup.

Ακόμα και η τρομερή παρέμβαση του «Μπεκς» σε εκείνο το ματς έχει όμως ξεχαστεί με την πάροδο των ετών. Το μόνο που έμεινε στις μνήμες όλων, είναι η καλύτερη εμφάνιση που κατέγραψε ποτέ ο «R9» σε διασυλλογικό επίπεδο…

Τα στιγμιότυπα του αξέχαστου παιχνιδιού:

Δημοσίευση σχολίου