Η διαφωνία των Ζιντάν-Ρομπέρτο Κάρλος για το «ποίημα» της Γλασκώβης

Συμπληρώνονται 21 χρόνια από την ημέρα που ο Ζινεντίν Ζιντάν «ζωγράφιζε» στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ένα γκολ που επετεύχθη με τη συμβολή του Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος ωστόσο «κατηγορείται» για… μέτρια ασίστ!

Βρες ΕΔΩ τη σελίδα μας στο Facebook!

Ήταν 15 Μαΐου του 2002 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε τις «ασπιρίνες» Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης και έφτανε για ένατη φορά στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επικρατώντας με σκορ 2-1.

Ο Ραούλ είχε ανοίξει από νωρίς το σκορ (9’). Πέντε λεπτά αργότερα (14’) ο Βραζιλιάνος Λούσιο ισοφάριζε για τη γερμανική ομάδα με κεφαλιά αλλά η τελική εικόνα της βραδιάς έμελλε να διαμορφωθεί στο 45ο λεπτό, με ένα τέρμα που ψηφίστηκε από το «France Football» ως το ομορφότερο που έχει σημειωθεί σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Για τη συγκεκριμένη φάση έχουν μιλήσει οι πάντες αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον μια ματιά στα σχόλια των πρωταγωνιστών, οι οποίοι μάλλον δεν συμφωνούν στο κομμάτι που αφορά το «σερβίρισμα» του Βραζιλιάνου μπακ…

Η οπτική του Ζιντάν:

«Αναγκάστηκα να τελειώσω τη φάση με γυριστό γιατί η πάσα δεν ήταν η κατάλληλη. Ήρθε πολύ ψηλά και κόντρα στην κίνησή μου…»

Η απάντηση του Ρομπέρτο Κάρλος:

«Δεν θα σχολιάσω το γκολ αλλά μπορώ να μιλήσω για την πάσα μου. Πολλοί λένε ότι ήταν μια τραγική πάσα! Προσωπικά δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο…»

«Πήρα μια μπαλιά από τον Σολάρι, η οποία ήρθε στην πλάτη μου και την ίδια στιγμή είχα κολλημένο πάνω μου έναν δίμετρο αμυντικό»

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο έτσι όπως βγήκε η φάση και νομίζω πως το γκολ του Ζιντάν δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακό αν δεν σημάδευα εκεί ακριβώς! Αυτή η πάσα όμως χαρακτηρίζεται τραγική…»

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα ήταν μαγικό…

Δημοσίευση σχολίου