Η ντρίμπλα του Ρεδόνδο «απαγορεύεται» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

Τα 54α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Φερνάντο Ρεδόνδο. Ο «πρίγκιπας» των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που πριν από 23 χρόνια παρουσίασε στο ποδοσφαιρικό κοινό την πιο σαλεμένη ντρίμπλα στην ιστορία του Champions League.


Βρισκόμαστε στα προημιτελικά της σεζόν 1999-00 και η «βασίλισσα» διασταυρώνεται με την τότε κάτοχο του τροπαίου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η Ρεάλ είχε πολύ δύσκολο έργο στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά επικράτησε με σκορ 3-2, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και εν τέλει κατέκτησε τη διοργάνωση.

Από πλευράς θεάματος, τα διπλά ματς με τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν υπέροχα αλλά η στιγμή που ο Ραούλ σημειώνει το 3-0 στο 53ο λεπτό αποτελεί highlight έως τις μέρες μας. Ο Ισπανός φορ δεν έκανε κάτι δύσκολο. Έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα. Για όλα τα υπόλοιπα είχε φροντίσει ο Ρεδόνδο, αναγκάζοντας τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ξεστομίσει την περίφημη φράση: «Τι διάολο έχει αυτός ο τύπος στα πόδια του; Μαγνήτες;»

Από τις 19 Απριλίου του 2000 έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στο ποδόσφαιρο. Και η αλήθεια είναι ότι σπανίζουν πλέον παίκτες με τη φινέτσα του Ρεδόνδο, ο οποίος έχει καταθέσει την άποψή του για την πορεία που ακολούθησε το άθλημα την τελευταία εικοσαετία…

«Εδώ και χρόνια δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Δεν με συγκινεί πλέον. Έχουν αλλάξει πολλά από τον καιρό που έπαιζα εγώ. Όλα είναι προγραμματισμένα και το στοιχείο του αυθορμητισμού έχει εξαφανιστεί από το παιχνίδι»

«Δεν υπάρχει φαντασία. Θα σας πω μια ιστορία για να καταλάβετε τι εννοώ. Αρκετά χρόνια μετά την ντρίμπλα που έκανα στον Μπεργκ, γύρισε ο γιος μου σπίτι μετά την προπόνηση που έκανε σε σχολή ποδοσφαίρου που τον είχα γράψει»

«Ήταν λίγο σκεπτικός και όταν τον ρώτησα τί έχει, μου είπε το εξής: “Μπαμπά, ο προπονητής μας είπε ότι αυτό που έκανες με τη Γιουνάιτεντ ήταν λάθος γιατί είχες παίκτη δίπλα σου και έπρεπε να του δώσεις την μπάλα”»

«Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το ποδόσφαιρο έχει πάρει μια διαφορετική κλίση. Όλα πλέον γίνονται μηχανικά και οι παίκτες λειτουργούν σαν κομπιούτερ. Το άθλημα που αγάπησα από μικρό παιδί έχει αλλάξει. Δεν είναι το ίδιο…»

Η ντρίμπλα που σήμερα «απαγορεύεται»…

Δημοσίευση σχολίου