1993: Η Καρλσρούη διαλύει με επτά γκολ τη Βαλένθια

Μια εφιαλτική νύχτα έζησε η Βαλένθια στις 2 Νοεμβρίου του 1993 με αντίπαλο την Καρλσρούη για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA.


Τίποτα δεν προμήνυε τον αποκλεισμό των «νυχτερίδων». Η τότε ομάδα του Γκους Χίντινγκ είχε επικρατήσει στο «Μεστάγια» με σκορ 3-1 και ταξίδευε στη Γερμανία για να υπερασπιστεί το προβάδισμα και να πάει παρακάτω…

Στο «Wildpark» επρόκειτο όμως να καταγραφεί μια από τις ενδοξότερες στιγμές στην ιστορία των γηπεδούχων και ταυτόχρονα η πιο εξευτελιστική ήττα που έχει γνωρίσει έως σήμερα η Βαλένθια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Βέλγος επιθετικός, Έντγκαρ Σμιτ, ο οποίος έπαιζε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέχρι τα 28 του. Εκείνη τη βραδιά είχε κλείσει τα 30 και σημείωνε τέσσερα γκολ ενώ μια βδομάδα νωρίτερα είχε σωθεί από θαύμα, βγαίνοντας αλώβητος από το κατεστραμμένο αυτοκίνητό του, το οποίο έφερε τέσσερις τούμπες στο οδόστρωμα.

Ο Σμιτ πανηγυρίζει το πρώτο από τα τέσσερα προσωπικά του τέρματα

Σήμερα η Καρλσρούη μπορεί να συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου αλλά την περίοδο εκείνη ξεχώριζαν στην ενδεκάδα της ονόματα όπως αυτό του μετέπειτα εμβληματικού τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου, Όλιβερ Καν, αλλά και εκείνο του Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος πέτυχε το έβδομο τέρμα της ιστορικής νίκης.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο ίδιος θα αποτελούσε βασικό γρανάζι της εθνικής Κροατίας που τερμάτισε στην τρίτη θέση του Μουντιάλ που διεξήχθη στα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι του 1998.

Σημειώνεται ότι στο ρόστερ της Βαλένθια δέσποζε η μορφή του Πέτζα Μιγιάτοβιτς ενώ η Καρλσρούη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ που ηττήθηκε στον διπλό τελικό από την Ίντερ με συνολικό σκορ 2-0.

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης:

Δημοσίευση σχολίου