Η μέρα που κατέρρευσε η εστία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Με αφορμή το κυριακάτικο συμβάν με τα δοκάρια στο Περιστέρι, ας θυμηθούμε μια από τις πιο παράξενες βραδιές στην ιστορία του Champions League.


Μεταφερόμαστε στην Πρωταπριλιά του 1998. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για το πρώτο από τα δύο ματς της ημιτελικής φάσης. Οι δύο ομάδες έχουν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, η ατμόσφαιρα είναι καυτή και όλα δείχνουν έτοιμα για να ξεκινήσει η μάχη.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το εναρκτήριο λάκτισμα συμβαίνει όμως κάτι αναπάντεχο. Στο πέταλο που βρίσκονται οι φανατικοί φίλοι της «βασίλισσας» καταρρέει η προστατευτική σίτα λόγω των δεκάδων οπαδών που κρέμονται πάνω της! Οι άτυχοι «μαδριδίστας» έπεσαν πάνω σε αυτούς που καθόντουσαν κανονικά στις θέσεις τους, παίρνοντας μαζί τους και την εστία, η οποία ήταν δεμένη πάνω στο πλέγμα!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του παιχνιδιού, αφού στο γήπεδο δεν υπήρχε τέρμα για να αντικατασταθεί η ζημιά. Κατά συνέπεια, μέλη του staff της Ρεάλ πήγαν στην αγορά της Μαδρίτης για να φέρουν το νέο τέρμα. Επέστρεψαν 75 λεπτά αργότερα και όταν ο Ολλανδός διαιτητής, Φαν ντεν Έιντε, έκρινε ότι όλα είναι οκ, ξεκίνησε και το ματς.

Για την ιστορία, η Ρεάλ επικράτησε τελικά με σκορ 2-0 χάρη στα τέρματα των Φερνάντο Μοριέντες (25’) και Κριστιάν Καρεμπέ (67’). Προκρίθηκε στον τελικό μετά το 0-0 της ρεβάνς που διεξήχθη στη Γερμανία και κατέκτησε στο τέλος της σεζόν το 7ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της, υποτάσσοντας τη Γιουβέντους στο Άμστερνταμ με το γκολ του Πέτζα Μιγιάτοβιτς.

Το video με την πτώση του τέρματος:

Δημοσίευση σχολίου