Η παραγωγικότερη πρεμιέρα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος

Την εκκίνηση της ελληνικής Super League περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και οι Έλληνες φίλαθλοι ευελπιστούν να παρακολουθήσουν μια πρεμιέρα ανάλογη της σεζόν 1961-62.

Πρόκειται για τη χρονιά που σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ σε 1η αγωνιστική του εγχώριου μαραθωνίου, με τα συνολικά τέρματα των οκτώ αναμετρήσεων να φτάνουν τα 36 και τον μέσο όρο ανά παιχνίδι να αγγίζει το 4.5!

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως δύο από αυτά τα ματς ολοκληρώθηκαν με «οκτάρες»! Το πρώτο στις 9 Σεπτεμβρίου του 1961, με την ΑΕΚ να διαλύει το Αιγάλεω στη Ριζούπολη (0-8) με τον Νεστορίδη να σημειώνει χατ-τρικ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί την έως σήμερα ευρύτερη εκτός έδρας νίκη που έχει σημειωθεί από οποιαδήποτε ομάδα στην πρώτη κατηγορία (σ.σ. τότε Α’ Εθνική).

Το δεύτερο σημειώθηκε την επόμενη μέρα (10/9) στο Απόλλων Αθηνών-Δόξα Δράμας (8-1) αλλά το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η ίδια αγωνιστική ημέρα είχε να επιδείξει και δύο «λευκές» ισοπαλίες (0-0) στις αναμετρήσεις του Εθνικού με την Προοδευτική αλλά και σε αυτή του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από το ρεκόρ της «πλουσιότερης» πρεμιέρας, η συγκεκριμένη αγωνιστική επέχει την τέταρτη θέση με τις παραγωγικότερες μέρες στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος!

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός για τρίτη διαδοχική χρονιά, τερματίζοντας τρεις βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Η Δόξα Δράμας που δέχτηκε τα οκτώ γκολ από τον Απόλλωνα Αθηνών τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε μαζί με τον Πανελευσινιακό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός 0-4

Αιγάλεω-ΑΕΚ 0-8

Απόλλων Αθηνών-Δόξα Δράμας 8-1

Εθνικός-Προοδευτική 0-0

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 4-0

Πανιώνιος-Φωστήρας 3-4

Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 0-0

Άρης-Ηρακλής 1-3

Δημοσίευση σχολίου