Κόουλ: «Πήγα να τα κάνω πάνω μου όταν είδα τον Ρονάλντο από κοντά…»

Για την πρώτη του συνάντηση με το φαινόμενο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μίλησε ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντι Κόουλ.


Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με 187 γκολ, συναντήθηκε με τον Ρονάλντο στη φυσούνα του Σαν Σίρο, λίγο πριν από την έναρξη του Ίντερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την προημιτελική φάση του Champions League της σεζόν 1998-99. Μια χρονιά που κατέληξε ως γνωστόν με την κατάκτηση του τρεμπλ για τους «κόκκινους διαβόλους».

«Όταν παίζαμε με την Ίντερ στην Ιταλία θυμάμαι τη στιγμή που αντίκρυσα τον Ρονάλντο. Δεν θα πω ψέματα. Πήγα να τα κάνω πάνω μου. Μιλάμε για απίστευτο ποδοσφαιριστή…»

«Μου πήρε λίγα λεπτά να συνέλθω. Σκέφτηκα πως τον βλέπω μπροστά μου γιατί κατάφερα κι εγώ ο ίδιος να φτάσω στο κορυφαίο επίπεδο. Ήταν όμως άρρωστο αυτό που αισθανόμουν…» 

«Τον έβλεπα από την τηλεόραση αλλά ήταν απίστευτη η αίσθηση να τον έχω στα δύο μέτρα. Με την μπάλα στα πόδια μπορούσε να κάνει ότι ήθελε. Ήταν ο πραγματικός Ρονάλντο, έτσι θέλω να τον λέω»

«Ακόμα και όταν έπαιζε στο 60% των δυνατοτήτων του λόγω των τραυματισμών, ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος. Έχω έρθει αντιμέτωπος με πολλούς παίκτες αλλά αυτός ήταν το κάτι άλλο. Όταν βγήκε αλλαγή τον χειροκρότησα...» τα λόγια του στο «Beautiful Game Podcast».

Οι δηλώσεις του Κόουλ:

Δημοσίευση σχολίου