Σαν σήμερα: Ο Σαραβάκος πετυχαίνει πέντε γκολ σε αγώνα της Εθνικής με την Αίγυπτο

Συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που ο Δημήτρης Σαραβάκος έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τέρματα σε αγώνα της εθνικής Ελλάδος.


Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1990 όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξενούσε στο ΟΑΚΑ την Αίγυπτο σε αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Αντώνη Γεωργιάδη διέλυσε τους «Φαραώ» με σκορ 6-1 και οι 1.866 θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το ιστορικό επίτευγμα του «μικρού».

Το σκορ άνοιξε ο Γιώτης Τσαλουχίδης στο 45ο λεπτό, πριν ξεκινήσει το ρεσιτάλ του άλλοτε άσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέτυχε τρία από τα τέρματά του με πέναλτι και κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε ο Αντώνης Τσολίνας με το «καρέ» που σημείωσε στις 7 Δεκεμβρίου του 1930 σε ματς με τη Βουλγαρία για το Βαλκανικό Κύπελλο.


Το μόνο που κατάφερε η Αίγυπτος εκείνο το απόγευμα ήταν να μειώσει προσωρινά σε 2-1 (69’) με τον Μαγκντί Αμπντελχανί. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε αποβληθεί ωστόσο ο Ιμπραχίμ Χασάν, ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και υπήρξε εριστικός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μετά το ματς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των αντιπάλων, ο Μαχμούντ Ελ-Γκοχαρί, δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου και τη θέση του πήρε ο Φατίμ Αμπρούκ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου, ο προπονητής απείχε από τη διαδικασία διότι έκατσε στα αποδυτήρια να παρηγορήσει τους παίκτες του, οι οποίοι είχαν ξεσπάσει σε κλάματα μετά τη βαριά ήττα!


Σημειώνεται ότι το παιχνίδι διεξήχθη σε μια περίοδο που η Ελλάδα προετοιμαζόταν για τα προκριματικά του Euro 1992, στο οποίο δεν κατάφερε τελικά να δώσει το παρόν ενώ οι φιλοξενούμενοι προερχόντουσαν από τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ του 1990, όπου και αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων.

Όσον αφορά τον Σαραβάκο, κατέγραψε κατά τη διάρκεια της καριέρας του 77 συμμετοχές και 22 γκολ με τα χρώματα της πατρίδας μας και επέχει την τέταρτη θέση στη λίστα των σκόρερ, βρισκόμενος πίσω μόνο από τους Νίκο Αναστόπουλο (29), Άγγελο Χαριστέα (25) και Φάνη Γκέκα (24).

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης:

Δημοσίευση σχολίου