2000: Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ανταλλάσσουν 32 πάσες πριν ο Σκόουλς «κρεμάσει» τον Παναθηναϊκό

Ένα από τα πιο ομαδικά γκολ στην ιστορία του Champions League πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 21 Νοεμβρίου του 2000.


Οι «κόκκινοι διάβολοι» φιλοξενούσαν το «τριφύλλι» στο Ολντ Τράφορντ για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης των ομίλων του Champions League. Οι πράσινοι με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, άξιζαν κάτι περισσότερο από το ματς αλλά η ποιότητα των γηπεδούχων έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να οδηγηθεί η παρτίδα στο τελικό 3-1.

Το σκορ άνοιξε ο Τέντι Σέριγχαμ στο 48ο λεπτό αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης βρήκε την απάντηση στο 64’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που εξέθεσε τον Φαμπιάν Μπαρτέζ. Σε όλη τη διάρκεια του ματς ο Παναθηναϊκός έχασε απίστευτες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γάλλου τερματοφύλακα και το πλήρωσε εν τέλει στο 81ο λεπτό, όταν ο Πολ Σκόουλς σημείωσε το 2-1 ύστερα από εντυπωσιακή επέλαση του Σιλβέστρ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε ωστόσο ξανά με εκφραστή τον κοκκινομάλλη μέσο στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης, ο οποίος υπήρξε ο τελικός αποδέκτης σε ένα από τα ομορφότερα τέρματα που έχουν σημειωθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Μπαρτσελόνα μια δεκαετία αργότερα, αφού επιστράτευσαν το «τίκι-τάκα» για να ανταλλάξουν 32 πάσες πριν ο Σκόουλς στείλει την μπάλα στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη με απίστευτο ψιλοκρεμαστό…

«Μπορώ να πω ότι άγγιξε την ποδοσφαιρική τελειότητα. Έχασα το μέτρημα με τις πάσες. Νόμιζα ότι ήταν 30. Σε κάθε περίπτωση, δεν θυμάμαι ομορφότερο γκολ επί των ημερών μου στον πάγκο της ομάδας» δήλωνε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά το ματς.

Το γκολ με τις 32 πάσες:


Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Δημοσίευση σχολίου