2006: Ο Ντομενέκ καλεί τον Ιγκουαΐν στην εθνική Γαλλίας για φιλικό με την Ελλάδα

Αμέτρητες οι ιστορίες που συνοδεύουν τη θητεία του Ραϊμόν Ντομενέκ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας. Μια από αυτές εμπλέκει το όνομα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν…


Ο Ντομενέκ αποτελεί ίσως την πιο μισητή φιγούρα στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο διασυρμός των Γάλλων στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (2010), το επεισόδιο με τον Νικολά Ανελκά στο ημίχρονο της αναμέτρησης με το Μεξικό και η άρνηση των διεθνών να προπονηθούν μετά την απομάκρυνση του επιθετικού από την αποστολή, συντελούν ένα στόρι που είχε απασχολήσει έντονα όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο.

Γενικότερα ο εκκεντρικός τεχνικός πρωταγωνιστούσε συνεχώς τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων λόγω της εμμονής του να παίρνει προπονητικές αποφάσεις με βάση τις αστρολογικές προβλέψεις, τις οποίες εμπιστευόταν σε κάθε περίπτωση. Κλασικό το παράδειγμα του Ρομπέρ Πιρές, τον οποίο δεν καλούσε ποτέ διότι ήταν… σκορπιός στο ζώδιο!

Σε αντίθεση με τους σκορπιούς, ο Ντομενέκ φαίνεται πως εμπιστευόταν τους τοξότες. Ειδάλλως δεν θα είχε μπει σε διαδικασία να καλέσει στην εθνική τον Αργεντινό επιθετικό και 19χρονο τότε Γκονζάλο Ιγκουαΐν (σ.σ. γεννημένος στις 10/12/1987), ο οποίος αγωνιζόταν το 2006 στη Ρίβερ Πλέιτ. Ο νυν επιθετικός της Inter Miami δεν αποδέχθηκε φυσικά την πρόσκληση, αφού χρίστηκε εν τέλει 75 φορές διεθνής με την «Αλμπισελέστε»…

«Είχα συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να παίξει για την εθνική Γαλλίας. Την περίοδο εκείνη τον είχε στα ραντάρ της και η Αργεντινή και τον παρακάλεσα να πάρει μια απόφαση. Ο Ιγκουαΐν γεννήθηκε στο Μπρεστ της Γαλλίας και είχαμε δικαίωμα να τον καλέσουμε…»

«Όταν τον πήρα τηλέφωνο ακολουθούσε ένα φιλικό με την Ελλάδα και του γνωστοποίησα ότι θα βρισκόταν στην αποστολή αν απαντούσε θετικά. Υπήρχε ένας προβληματισμός επειδή δεν μιλούσε γαλλικά αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που αρνήθηκε»

«Το ποδόσφαιρο έχει τη δική του γλώσσα ενώ εγώ ο ίδιος γνωρίζω ισπανικά, οπότε θα μπορούσαμε εύκολα να επικοινωνήσουμε. Κύρια ανησυχία του ήταν το γεγονός ότι μεγάλωσε στην Αργεντινή και δεν γνώριζε κανέναν από τους Γάλλους διεθνείς…» τα λόγια του στην «SoFoot».

Το φιλικό ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα στο οποίο αναφέρεται ο Ντομενέκ, διεξήχθη στις 15 Νοεμβρίου του 2006. Έλαβε χώρα στο «Stade de France» και ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0 υπέρ των «τρικολόρ». Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Τιερί Ανρί στο 26ο λεπτό.

Γαλλία-Ελλάδα 1-0

Δημοσίευση σχολίου