Ο οπαδός που έπαιξε και σκόραρε με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ

Με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο να πλησιάζει, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τον άνθρωπο που έζησε το όνειρο του κάθε οπαδού. Να αγωνιστεί και να σκοράρει με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας!


Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ο Στιβ Ντέιβις, ο οποίος υποστηρίζει φανατικά τη Γουέστ Χαμ από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Το καλοκαίρι του 1994 τα «σφυριά» βρισκόντουσαν στο στάδιο της προετοιμασίας και ο Στιβ παρακολουθούσε από κοντά τη φιλική αναμέτρηση με την Όξφορντ Σίτι.

Προπονητής των Λονδρέζων ήταν ο Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος είχε επιλέξει για την κορυφή της επίθεσης τον Λι Τσάπμαν. Ο Άγγλος επιθετικός όχι μόνο δεν έθελξε με την απόδοσή του αλλά ήταν τόσο κακός που εξόργισε τον Στιβ, ο οποίος τα έβαζε μαζί του κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα.

«Ρε Τσάπμαν γαϊδούρι, σήκωσε τον κώλο σου! Ξύπνα…» ήταν μια από τις πολλές ατάκες που ξεστόμισε ο ένθερμος υποστηρικτής, μέχρι που ανάγκασε τον Ρέντναπ να κατευθυνθεί προς το μέρος του για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

-Μπορείς να παίξεις τόσο καλά όσο μιλάς;

-Είμαι καλύτερος από τον Τσάπμαν…

-Έλα να παίξεις!


Καλά καταλάβατε. Ο Ρέντναπ του έδωσε εντολή να αλλάξει και να παίξει για τη Γουέστ Χαμ στο δεύτερο ημίχρονο! Αφού πήρε τις απαραίτητες οδηγίες από το προπονητικό επιτελείο, κατευθύνθηκε προς το κέντρο του γηπέδου. Ο τέταρτος διαιτητής έδειξε να τα έχει χαμένα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει άλλη μια επική στιχομυθία με τον Ρέντναπ:

-Χάρι, ποιος είναι αυτός;

Τίτισεφ ο Βούλγαρος. Δεν είδες τι έκανε στο Μουντιάλ;»


Την ώρα λοιπόν που ο τέταρτος προσπαθούσε να καταλάβει ποιος διάολο ήταν αυτός ο Τίτισεφ που του διέφυγε από το Μουντιάλ των ΗΠΑ που είχε ολοκληρωθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Στιβ όχι μόνο είχε πατήσει χορτάρι αλλά βρήκε και δίχτυα!

Συναντήθηκε με την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Όξφορντ Σίτι και με σουτ εξ επαφής την έστειλε στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα. Χρόνια αργότερα θα αποκάλυπτε βέβαια ότι το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ…

Με το τέλος του παιχνιδιού ο Στιβ ζήτησε επαγγελματικό συμβόλαιο από τον Ρέντναπ, ο οποίος δεν έδειξε βέβαια το ίδιο δεκτικός όσο τη στιγμή της αλλαγής του. Η φοβερή αυτή ιστορία έγινε viral από τον Τύπο της εποχής και ο Στιβ Ντέιβις έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έζησε το όνειρο του κάθε οπαδού…

Τηλεοπτική συνάντηση με τον Ρέντναπ αρκετά χρόνια μετά το φιλικό:


Δημοσίευση σχολίου