Η ευκαιρία των Μαρτίνεζ-Άλβαρεζ για μια θέση στο κλαμπ εκείνων που κατέκτησαν UCL και Μουντιάλ την ίδια σεζόν

Ονειρεμένο φινάλε θα έχει η ποδοσφαιρική χρονιά για έναν εκ των Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Χουλιάν Άλβαρεζ.


Οι δύο Αργεντινοί αστέρες τίθενται σήμερα (22:00) αντιμέτωποι με φόντο την κορυφή της Ευρώπης. Ο Λαυτάρο αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα που θα παρατάξει για λογαριασμό της Ίντερ ο Σιμόνε Ιντζάγκι ενώ ο Άλβαρεζ θα παρακολουθήσει πιθανότατα από τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι το πρώτο μέρος του φετινού τελικού για το θεσμό του UEFA Champions League, βρισκόμενος στη σκιά του τρομακτικού Έρλινγκ Χάαλαντ.

Πριν από λίγους μήνες οι δύο επιθετικοί πανηγύρισαν στο Κατάρ την κατάκτηση του Μουντιάλ ως μέλη της εθνικής Αργεντινής. Στην Πόλη όμως θα «χαμογελάσει» ένας εκ των δύο και θα καταλάβει αυτομάτως τη 12η - χρονικά - θέση σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών που κατέκτησαν μέσα στην ίδια σεζόν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και αυτό διότι κάτι αντίστοιχο έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόλις έντεκα ποδοσφαιριστές. Επτά από αυτούς σημείωσαν το συγκεκριμένο επίτευγμα στην εποχή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και πανηγύρισαν δις το 1974 ως μέλη της Μπάγερν Μονάχου και της Δυτικής Γερμανίας. Πρόκειται για τους Σεπ Μάιερ, Πολ Μπράιτνερ, Χανς Γκιόργκ Σβάρτζενμπεκ, Φραντς Μπέκενμπαουερ, Γκερντ Μίλερ, Ούλι Χένες και Γιουπ Κάπελμαν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις έφτασαν στο ευρωπαϊκό Έβερεστ επί εποχής Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι τους σε διαφορετικές σεζόν! Την αρχή έκανε το 1998 ο Γάλλος Κριστιάν Καρεμπέ και ακολούθησε μια τετραετία αργότερα (2002) ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτο Κάρλος. Επόμενος στη λίστα ο Γερμανός Σάμι Κεντίρα, που σημείωσε «νταμπλ» το 2014 ενώ τελευταίος – για λίγες ώρες ακόμα και όχι καταϊδρωμένος – ο Γάλλος Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος έζησε το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο εν έτει 2018!

Δημοσίευση σχολίου