Τα δέκα «τρεμπλ» στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου την κατάκτηση του πρώτου Champions League της ιστορίας της, βάζοντας με αυτό τον τρόπο το κερασάκι στην τούρτα μιας ονειρεμένης σεζόν.


Οι «citizens» σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους, σημειώνοντας το περιβόητο «τρεμπλ» με νίκη επί της Ίντερ (1-0) στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Πριν από το φινάλε της Πόλης προηγήθηκαν βέβαια η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και αυτή του FA Cup, συντελώντας ένα επίτευγμα που σημειώνεται για 10η φορά στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα γνωρίζει πάντως καλά το μέγεθος του επιτεύγματος, αφού κατάφερε κάτι αντίστοιχο και τη σεζόν 2008-09 ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Είναι δηλαδή ο μοναδικός κόουτς που μετρά δύο τέλειες σεζόν στην καριέρα του!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το Μάντσεστερ έγινε μόλις η δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη που έχει καμαρώσει δύο συλλόγους της στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Γιουνάιτεντ X3 - Σίτι).  Η πρώτη είναι φυσικά το Μιλάνο που έχει δει κατά το παρελθόν τους δρόμους του να πλημμυρίζουν από φίλους της Μίλαν (7) και της Ίντερ (3)

Αναλυτικά η λίστα:

Δημοσίευση σχολίου