Μικρά-μικρά από το Ολυμπιακός-Γκενκ

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Κέρδισε την Γκενκ με σκορ 1-0 και ταξιδεύει την επόμενη βδομάδα στο Βέλγιο για να εξασφαλίσει τη φετινή του συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.


  • Το γρηγορότερο ευρωπαϊκό γκολ στην ιστορία του Ολυμπιακού πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης (23") και έδωσε στους Πειραιώτες προβάδισμα πρόκρισης.
  • Αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη μετά τις 25 Νοεμβρίου του 2021 με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε (1-0) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη φάση των ομίλων του Europa League. Έκτοτε μεσολάβησαν 15 ματς με απολογισμό 8 ήττες και 7 ισοπαλίες.
  • Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε ντεμπούτο με το δεξί, κρατώντας κάποια θετικά και άλλα τόσα αρνητικά από τη χθεσινή εμφάνιση των παικτών του. Κι αυτό διότι σε γενικές γραμμές είδαμε ένα «άνοστο» ματς, με τον Ολυμπιακό να απειλεί σοβαρά σε λίγες περιπτώσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι το Μπιέλ στο 75ο λεπτό.
  • Οι Βέλγοι αντίθετα έβαλαν δύσκολα στην ερυθρόλευκη άμυνα, με τον Παναγιώτη Ρέτσο να συνθέτει ένα σταθερό δίδυμο με τον Φρέιρε και να αναδεικνύεται εκ των πολυτιμότερων λόγω των καίριων επεμβάσεων και της αυτοπεποίθησης που έβγαλε στο ματς.
  • Οι Πειραιώτες έδειξαν μεταξύ άλλων δυσκολία και στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, αφού ειδικά στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν όλες τις εναέριες μονομαχίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
  • Ιμπόρα και Κίνι απέδειξαν ό,τι και στα φιλικά του καλοκαιριού. Ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως σταθερές στο φετινό ρόστερ, προσφέροντας αγωνιστική ισορροπία στην ομάδα.
  • Συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις ο Μαντί, ο οποίος έμοιαζε ανά στιγμές να καλύπτει όλο το γήπεδο, σε αντίθεση με τον Καρβάλιο, ο οποίος δεν φανέρωσε την ίδια ζωηράδα που είδαμε για παράδειγμα στο ματς με τη Ρέιντζερς στη Σκωτία.
  • Πρώτη φορά αγωνίστηκαν με τα ερυθρόλευκα οι Αλεξανδρόπουλος-Ελ Καμπί. Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι ο δεύτερος αγωνίστηκε και στο δεξί άκρο της επίθεσης, τη στιγμή που δεν υπήρχε στο γήπεδο ο Ελ Αραμπί. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν ο Μπιέλ αυτός που έπαιζε συχνά στην κορυφή.
  • Ειδική μνεία αξίζει η εμφάνιση του Πασχαλάκη, ο οποίος αντέδρασε στις στιγμές που χρειάστηκε και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια…

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ιμπόρα, Μαντί (84’ Βρουσάι), Καρβάλιο (63’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76’ Ντόι), Μασούρας (76’ Ελ Καμπί), Ελ Αραμπί (63’ Μπιέλ)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου