Η τραγική πρώτη ώρα, το δώρο του Πέιντσιλ και ο Αλεξανδρόπουλος

Το ζητούμενο ήταν η πρόκριση. Και ο Ολυμπιακός την πήρε έστω και με το ζόρι στην έδρα της Γκενκ. Το ισόπαλο 1-1 εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους αλλά οι Πειραιώτες χρειάζονται άμεσα ενίσχυση και αγωνιστική βελτίωση.


  • Η εικόνα της ομάδας στα πρώτα 65 λεπτά του αγώνα ήταν αχαρακτήριστη. Πρέπει απλά να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο διάστημα δεν κατέγραψε τελική. Οι παίκτες του έχαναν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και έβγαιναν μονίμως δεύτεροι στην μπάλα. 
  • Το μόνο θετικό σε αυτό το διάστημα είναι ότι οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν σοβαρά, με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι από το οποίο επήλθε το τέρμα των γηπεδούχων.
  • Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του ματς έπαιξαν οι λανθασμένες επιλογές του Μαρτίνεθ στον αρχικό σχηματισμό. Ο Καρβάλιο έδειξε και στα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να λογίζεται βασικός, ειδικά σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας. Στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε υπήρξε φάντασμα στον αγωνιστικό χώρο.
  • Το ότι η θέση του Φορτούνη είναι στον άξονα έχει ειπωθεί από όλους. Προς το παρόν η χρησιμοποίησή του στα άκρα δικαιολογείται εν μέρει και από την απουσία καθαρόαιμων ακραίων επιθετικών στο ρόστερ.
  • Ο Πέιντσιλ έκανε χθες ένα πραγματικό δώρο στους ερυθρόλευκους. Η κλωτσιά στον Κίνι και η αποβολή του γύρισε τούμπα όλη την κατάσταση και επέτρεψε στον Μαρτίνεθ να πάρει ρίσκα που του βγήκαν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει τύχη…
  • Ο Αλεναδρόπουλος πραγματοποίησε μια απολαυστική εμφάνιση, η οποία σε συνδυασμό με το γκολ της λύτρωσης (90+6’) μπορεί να του δώσει τεράστια ψυχολογική ώθηση εν όψει της νέας σεζόν. Ο παίκτης που εμφανίστηκε χθες στο γήπεδο χτυπά πόρτα ενδεκάδας!
  • Αρκετά δραστήριος ο Μπιέλ από τη στιγμή που πέρασε στο ματς. Πέταξε στα σκουπίδια την μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά έδωσε ώθηση από τα δεξιά και έδειξε ορεξάτος, αντικαθιστώντας τον Μασούρα που κινήθηκε σε επίπεδα… Καρβάλιο.
  • Κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει για τον Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός έτρεξε άχαρα για 68 λεπτά και δεν τροφοδοτήθηκε ποτέ με σωστό τρόπο για να δούμε κάποια από τα στοιχεία του στη μεγάλη περιοχή.
  • Δύο σημαντικά λάθη κατέγραψε χθες ο Φρέιρε. «Έδωσε» πολύ εύκολα το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ η Γκενκ και δέχτηκε μια ανόητη κίτρινη κάρτα στο 90ο λεπτό χωρίς να συντρέχει κανένας κίνδυνος αντεπίθεσης των γηπεδούχων.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ιμπόρα, Μαντί (80’ Βρουσάι), Καρβάλιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (90+8’ Ντόι), Μασούρας (68’ Μπιέλ), Ελ Καμπί (68’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου