Με άνεση και στιλ στους ομίλους του Europa League

Πρώτος στόχος της σεζόν επετεύχθη για τον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ διπλασίασε τις νίκες του επί της Τσουκαρίτσκι, επικρατώντας στη Σερβία με σκορ 3-0 και προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Europa League με συνολικό σκορ 6-1. Μασούρας (34’), Μπιέλ (45’) και Ρέτσος (53’) τα τέρματα της αναμέτρησης.


  • Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (1/9) που θα λάβει χώρα στο Μονακό (14:00), με τους ίδιους να μπαίνουν σε αυτή επέχοντας θέση στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
  • Αγωνιστικά δεν μπορεί κανείς να αναλύσει πολλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κλάσεις ανώτερος της Τσουκαρίτσκι, η οποία υπέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής αναμέτρησης.
  • Το τρίτο του γκολ σε έξι παιχνίδια πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας, δείχνοντας ιδιαίτερα ανεβασμένος από τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Μαρτίνεθ. Ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην περιοχή και βρίσκεται συνεχώς σε θέση βολής…
  • Πολύ καλή και η εμφάνιση του Μπιέλ, ο οποίος σκόραρε, έδειξε ορεξάτος αλλά απώλεσε ξανά αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Επιπόλαια τελειώματα είχε και ο Ελ Αραμπί στο διάστημα που αγωνίστηκε, δείχνοντας μακριά από τον καλό του εαυτό.
  • Κάτι σαν προσωπική επιβράβευση λειτούργησε το γκολ που πέτυχε ο Παναγιώτης Ρέτσος για τη συνολική του εικόνα από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!
  • Απολαυστικός ξανά ο Έσε, ο οποίος ήταν το απόλυτο αφεντικό της μεσαίας γραμμής ενώ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό. Το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της σερβικής εστίας.
  • Εξαιρετικός και πάλι ο Βρουσάι, ο οποίος στάθηκε ξανά στο ύψος των περιστάσεων αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας. Σταθερός και ο Ρόντινεϊ που κάλυψε τη θέση του αριστερού μπακ λόγω της απουσίας του Κίνι (σ.σ. τιμωρημένος λόγω καρτών).
  • Τις 300 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακούς σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών είναι μόλις ο 6ος που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Τζόρτζεβιτς (493), Καραταΐδη (442), Ανατολάκη (364), Αλεξανδρή (333) και Μαυρογενίδη (304).

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Βρουσάι, Ρέτσος (57’ Πορόζο), Φρέιρε, Έσε, Μαντί (45’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (58’ Σκάρπα), Μπιέλ, Μασούρας (68’ Καρβάλιο), Ελ Καμπί (45’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου