Κλώτσησε τα «σφυριά»... με μύτο!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της φετινής σεζόν και επικράτησε με σκορ 2-1 της Γουέστ Χαμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ασύλληπτο γκολ με «μύτο» ο Φορτούνης (33’), με τον Ρόντινεϊ να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Μείωσαν στο 87’ με τον Πακετά οι Λονδρέζοι.


  • Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το σχήμα που άπαντες υποψιαζόντουσαν ότι θα έδινε λύσεις στα αμυντικά προβλήματα της ομάδας. Έσε (συγκλονιστικός), Μαντί και Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση.
  • Με τον Φορτούνη πρέπει να τα βάλει ο Τζάκσον Πορόζο, αφού ο Έλληνας άσος του κλέβει αρκετή από τη δόξα της σημερινής βραδιάς με το βραζιλιάνικο γκολ που πέτυχε. Ο υψηλόσωμος στόπερ πραγματοποίησε ηρωική εμφάνιση! Αποτέλεσε πραγματικό «βράχο» στα μετόπισθεν και έδειξε πανέτοιμος να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
  • Με εξαίρεση δυο-τρεις «μαύρες» στιγμές του Ρέτσου, δεν υστέρησε κανείς στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού. Ορτέγκα και Ρόντινεϊ λειτούργησαν ως μοντέρνα μπακ, Ποντένσε και Ελ Καμπί απασχόλησαν την αντίπαλη άμυνα. Ο Φορτούνης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι είναι ο ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.
  • Παράγοντας προς συζήτηση αποτελεί ωστόσο η απόφαση του Μαρτίνεθ να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 πέντε λεπτά πριν το τέλος. Δύο λεπτά αργότερα η Γουέστ Χαμ μείωσε το σκορ με τον Πακετά να σουτάρει ολομόναχος έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Ολυμπιακός κλήθηκε να κρατήσει το 2-1 με δύο εξτρέμ και δύο επιθετικούς…
  • Από εκεί και πέρα, σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γουέστ Χαμ μετά από ένα αήττητο σερί 17 αγώνων στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες κατέκτησε πέρυσι το Conference League ενώ έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά της ματς σε Αγγλία και Europa League.
  • Από τις 25 Νοεμβρίου του 2021 είχε να σημειώσει νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο ο Ολυμπιακός και συγκεκριμενα με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο (1-0). Σημειώνεται πως πέρυσι οι Πειραιώτες τερμάτισαν τελευταίοι στο γκρουπ του Europa League με απολογισμό δύο ισοπαλίες απέναντι σε Φράιμπουργκ, Ναντ και Καραμπάγκ.
  • Πλέον οι ερυθρόλευκοι θέτουν ισχυρές βάσεις για να συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2024. Έφτασαν στους 4 βαθμούς (3η θέση), βρίσκονται στο +3 από την τελευταία Μπάτσκα Τόπολα και κυνηγούν τις Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ που ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντιντεϊ (74’ Κίνι), Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Έσε, Μαντί, Αλεξανδρόπουλος (85’ Μασούρας), Φορτούνης (90+4’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (85’ Σολμπάκεν), Ελ Καμπί (90+4’ Σκάρπα)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου