Της αμύνης τα παιδιά, είναι παιδική χαρά…

Βατερλό υπέστη ο Ολυμπιακός στη Σερβία απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, πετώντας δύο βαθμούς τη στιγμή που στο 63’ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Τελικά έμεινε με την πικρία της ισοπαλίας (2-2), η οποία ανέδειξε για άλλη μια φορά την αμυντική του «γύμνια»…


  • Τα γκολ για τους ερυθρόλευκους πέτυχαν οι Μασούρας (16’) και Ποντένσε (57’). Στην πρώτη περίπτωση ήταν η μπαλιά του Φορτούνη που «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Ποντένσε να στέλνει την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Μασούρα. Το δεύτερο γκολ προήλθε από την κλάση του Πορτογάλου, ο οποίος μετρά 4 γκολ και 2 ασίστ στις 6 συμμετοχές του μετά την επιστροφή.
  • Οι Σέρβοι μείωσαν στο 63ο λεπτό, πιάνοντας στον ύπνο τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε μόλις πραγματοποιήσει τις δύο πρώτες αλλαγές του. Μια φάση που προήλθε από άτσαλο διώξιμο του Ρέτσου στα πλάγια…
  • Οκτώ λεπτά αργότερα (71’) αποβλήθηκε ο Ντόι, ο οποίος πραγματοποίησε ένα κάκιστο παιχνίδι. Ο νεαρός αμυντικός έδειξε βαρύς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αδυνατώντας να ακολουθήσει τα τρεξίματα των αντίπαλων αμυντικών.
  • Αυτό ακριβώς συνέβη και στη φάση της κόκκινης κάρτας. Στο 8ο λεπτό υπέπεσε επίσης σε σοβαρό λάθος, θυμίζοντας κάτι από... Φρέιρε με τη Φράιμπουργκ στο «πρόχειρο» γύρισμα προς τον Πασχαλάκη.Το 2-2 σημειώθηκε στο 90ο λεπτό με τον Ρόντινεϊ να κρατά τον Πάντοβιτς «onside» και τον τελευταίο να... κεραυνοβολεί με απευθείας σουτ την εστία των Πειραιωτών.
  • Ίσως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να αναθεωρήσει το πλάνο του 4-4-2 σε παιχνίδια αυτής της σημασίας. Έσε και Μαντί δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε κάθε ευκαιρία η – έτσι κι αλλιώς- ευάλωτη αμυντική γραμμή. Ένας τρίτος χαφ στον άξονα θα μπορούσε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση.
  • Από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ο Ολυμπιακός δεν πήρε καμία βοήθεια. Στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Σολμπάκεν προσπάθησε από τα αριστερά αλλά δεν βρήκε στήριγμα στον Γιόβετιτς, ο οποίος δεν βρισκόταν καν στην αντίπαλη περιοχή σε στιγμές που ο Νορβηγός είχε φτάσει με την μπάλα στη γραμμή του άουτ.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Κίνι, Ρέτσος, Ντόι, Έσε, Μαντί, Φορτούνης (74’ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62’ Γιόβετιτς), Μασούρας (63’ Σολμπάκεν), Ελ Καμπί (74’ Πορόζο)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου