Πλήρωσε το μοναδικό του λάθος…

Με σκορ 1-0 ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση μετά τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ αλλά πλήρωσαν το μοναδικό λάθος που έκαναν σε όλο το ματς με το γκολ του Πακετά στο 73ο λεπτό.


  • Ο Βραζιλιάνος σταρ της Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ορτέγκα δεν τραβήχτηκε τη στιγμή που ο Γουόρντ-Πράους τον «έψαχνε» με βαθιά μπαλιά και άνοιξε το σκορ σε ένα σημείο που η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειχνε ικανή να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στα «σφυριά».
  • Ο Ισπανός κόουτς κατέβασε την ομάδα με τη συνταγή της πρώτης αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και δικαιώθηκε. Ο Ολυμπιακός ήταν σταθερός αμυντικά αλλά επιθετικά δημιούργησε τις καλύτερες στιγμές του μετά το γκολ του Πακετά, αφού ο Μαντί είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 85’ ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ ύστερα από δεξιά επέλαση του Ρόντινεϊ πέρασε λίγο άουτ.
  • Ρέτσος και Πορόζο πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, υστερώντας μόνο στον τομέα των στημένων φάσεων, όπου έχασαν αρκετές εναέριες μονομαχίες στο πρώτο μέρος. Διάστημα κατά το οποίο υπήρξε σταθερός και ο Πασχαλάκης με καίριες επεμβάσεις που κράτησαν την ομάδα ως το τέλος στο ματς.
  • Δεύτερη συνεχόμενη κακή εμφάνιση από τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να «σταυρώσει» μπαλιά, δεν απείλησε με ατομικές ενέργειες ενώ τελείωσε... ατσούμπαλα τη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ορτέγκα τον βρήκε με σέντρα αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι.
  • Η τριάδα Έσε-Μαντί-Αλεξανδρόπουλος λειτούργησε ξανά με απόλυτη αρμονία στο χώρο του κέντρου. Οι τρεις τους βρίσκουν σιγά-σιγά το ρόλο τους και προσδίδουν σιγουριά σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων όπως το σημερινό.
  • Στην παγίδα των παικτών της Γουέστ Χαμ έπεσαν στις καθυστερήσεις οι Φορτούνης-Μαντί, οι οποίοι φορτώθηκαν με κάρτες χωρίς λόγο, αντιδρώντας στις προκλήσεις των αντιπάλων. Το μόνο που κατάφεραν ήταν από τα πέντε λεπτά του επιπλέον χρόνου να παιχτεί μπάλα στο ένα…
  • Ο Ολυμπιακός (4 β.) παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Conference League. Για συνέχεια στο Europa League μπορεί να ελπίζει μόνο με διπλό στη Φράιμπουργκ, αφού οι Γερμανοί επικράτησαν σήμερα της Τόπολα (1 β.) με 5-0 και συγκατοικούν με τη Γουέστ Χαμ στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς. 

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Έσε (89’ Μπιέλ), Μαντί, Αλεξανδρόπουλος (76’ Σκάρπα), Φορτούνης, Ποντένσε (76’ Μασούρας), Γιόβετιτς (56’ Ελ Καμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου