Μάλλον ήρθε η ώρα…

Το απόλυτο συνονθύλευμα παρουσίασε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε στο Φράιμπουργκ με σκορ 5-0 και «φωνάζει» ότι χρειάζεται ριζικές αλλαγές.


  • Οι Γερμανοί έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με τον Γκρέγκοριτς να θέτει βάσεις θριάμβου με χατ-τρικ (3’,8’36’), πριν διαμορφώσουν την τελική εικόνα οι Στιντίγια (42’) και Ντόαν (77’). Τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο είχαν να δεχτούν οι Πειραιώτες από την πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους. Το 7-0 με αντίπαλο τη Γιουβέντους το 2003 στο Τορίνο.
  • Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός παραμένει αφεντικό για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου, αφού υποδέχεται την Τόπολα στον Πειραιά την τελευταία αγωνιστική παίζοντας για δύο αποτελέσματα (1Χ). Σήμερα οι Σέρβοι ηττήθηκαν στην έδρα τους από τη Γουέστ Χαμ με σκορ 1-0.
  • Για τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Το απόλυτο μηδέν σε όλους τους τομείς, ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σηκώσουν τα βάρος των απαιτήσεων και ένας προπονητή εκτός τόπου και χρόνου.
  • Κανείς από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα δεν διασώθηκε και είναι πλέον εμφανές ότι η ομάδα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εκδηλώνεται - από την αρχή της χρονιάς - στο κέντρο της άμυνας.
  • Ο Ρέτσος αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Πασχαλάκη και ο ρόλος του στον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι ο περυσινός. Αυτός του τέταρτου στόπερ. Είναι από τους παίκτες που σκίζεται περισσότερο από τον καθένα αλλά το «τσαφ» είναι σίγουρο στο 90% των αγώνων και κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος.
  • Όσον αφορά τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δεν έχει καταφέρει να προσδώσει στο σύνολο καμία αγωνιστική ταυτότητα και η ομάδα δεν ξέρει που βρίσκεται στα περισσότερα ανταγωνιστικά ματς. Το δεύτερο ημίχρονο με την Τόπολα (2-2), το πρώτο - και μοναδικό - με τον Παναθηναϊκό (1-1), το ματς με τον ΠΑΟΚ (2-4) και το σημερινό «κερασάκι».
  • Πέρα από το τακτικό κομμάτι, ο Ισπανός δεν περνά τη βάση ούτε στη διαχείριση του ρόστερ. Η επιμονή σε παίκτες που δεν προσφέρουν τίποτα (Μπιέλ, Σολμπάκεν, Κίνι, Ιμπόρα) και η εξαφάνιση μονάδων που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις (Ελ Αραμπί, Μπρίνιτς, Βρουσάι) μοιάζει ακατανόητη και επιβαρύνει τη θέση του.
  • Σοβαρό τραυματισμό αποκόμισε ο Ποντένσε και μένει να φανεί το διάστημα της απουσίας του, αφού μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου σφαδάζοντας και σε φορείο.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ (84’ Κίνι), Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόι, Έσε (84’ Καρβάλιο), Μαντί, Αλεξανδρόπουλος (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε (50’ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Καμπί (84’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου