Ποτέ δεν έβαλε περισσότερα σε όμιλο, πλησίασε αρνητικό ρεκόρ στα μετόπισθεν

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο φετινό Europa League. Ένα με θετικό πρόσημο που αφορά το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του και ένα με αρνητικό, που σχετίζεται με την αδυναμία υπεράσπισης της εστίας του.


Οι ερυθρόλευκοι κατέλαβαν την τρίτη θέση στο γκρουπ του Europa League με αντιπάλους τις Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα, συλλέγοντας 7 βαθμούς που τους έδωσαν το εισιτήριο για το Conference League.

Αυτή ήταν η 26η συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους, μετρώντας 20 εμφανίσεις στο Champions League και 6 σε Κύπελλο UEFA (1) και Europa League (5). Ο φετινός απολογισμός των γκολ καθρεφτίζεται με 11 υπέρ και 14 κατά. Νούμερα ιδιαίτερα υψηλά που προκαλούν ενθουσιασμό αλλά και απογοήτευση.

Και εξηγούμαστε. Οι Πειραιώτες δεν έχουν πετύχει ποτέ περισσότερα τέρματα σε φάση ομίλων. Άλλες τρεις φορές κατά το παρελθόν έχουν πανηγυρίσει 11 φορές και πρόκειται για τις σεζόν 2002-03 (UCL), 2007-08 (UCL) και 2018-19 (UEL).

Στην άμυνα αντίθετα, έχουν δεχτεί περισσότερα (17) μόνο το 2002-03, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο Champions League με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μακάμπι Χάιφα.

Από 14 (όσα και φέτος), δέχτηκε επίσης κατά την πρώτη του συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1999-98/UCL) αλλά και το 2019-20, ξανά σε γκρουπ για το κορυφαίο διασυλλογικό τουρνουά.

Αναλυτικά:

Δημοσίευση σχολίου