Olympiacos και το ’24

Με σκορ 5-2 επικράτησε ο Ολυμπιακός της Μπάτσκα Τόπολα στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλό τους και θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι και τη νέα χρονιά, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Conference League.


  • Ελ Καμπί (21’), Ποντένσε (40’ και 42’), Ίλιτς με αυτογκόλ (46’) και Ελ Αραμπί (68’) τα τέρματα των γηπεδούχων, οι οποίοι κατάφεραν να δεχτούν δύο τέρματα από τους Τζάκοβατς (48’) και Τσίρκοβιτς (61’), με το δεύτερο να επιτυγχάνεται με τους Σέρβους να παίζουν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κούβελιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60ο λεπτό.
  • Ντεμπούτο με το δεξί πραγματοποίησε λοιπόν στον πάγκο των Πειραιωτών ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος στηρίχθηκε στο 4-4-2 που εφάρμοσε στην πλειοψηφία των παιχνιδιών που βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας ο προκάτοχός του, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.
  • Η βραδιά περιείχε και δεύτερο ντεμπούτο, αφού ο Ομάρ Ρίτσαρντς κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με το σύλλογο, περνώντας στο γήπεδο ως αλλαγή του Μαντί Καμαρά στο 87ο λεπτό.
  • Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρός σε επίθεση και άμυνα, με την εστία του Πασχαλάκη να μην απειλείται και την επιθετική γραμμή να πρεσάρει σωστά και να βγάζει όμορφες συνεργασίες. Στο δεύτερο μέρος το ακατανόητο λάθος του Ορτέγκα στο πρώτο γκολ αλλά και η εξαφανισμένη άμυνα στο δεύτερο έφεραν και πάλι προβληματισμό...
  • Ο Ποντένσε επέστρεψε από τον τραυματισμό που αποκόμισε στο εκτός έδρας ματς με τη Φράιμπουργκ (5-0) και «καθάρισε» την μπουγάδα με δύο γκολ, δείγμα της τεράστιας κλάσης του. Παρά ταύτα, ο Πορτογάλος δείχνει πως χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει τον καλό του εαυτό.
  • Μόνο το γκολ έλειψε από τον Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ξανά απολαυστικός στα 73 λεπτά που αγωνίστηκε και «σέρβιρε» τα τέσσερα από τα πέντε γκολ των συμπαικτών του. Μόνο στο πρώτο ήταν διαφορετικός ο ασίστμαν, αφού ο Ελ Καμπί άνοιξε το σκορ ύστερα από υπέροχη σέντρα του Ρόντινεϊ.
  • Χαμόγελα προκάλεσε η συμμετοχή του Ελ Αραμπί στο ματς. Ο Μαροκινός σκόραρε με ένα όμορφο «χάιδεμα» της μπάλας και μας έκανε να απορήσουμε ξανά για το λόγο που τον είχε εξαφανίσει ο Μαρτίνεθ, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιόβετιτς δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει ρόλο στην ομάδα.
  • Οι ερυθρόλευκοι στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις ενώ θα περιμένουν έως τη Δευτέρα (18/12) για να μάθουν τον αντίπαλό τους στα πλέι-οφ για τη φάση των «16» του Conference League.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόι, Έσε (72’ Αλεξανδρόπουλος), Μαντί (87’ Ρίτσαρντς), Φορτούνης (73’ Καρβάλιο), Ποντένσε, Μασούρας (64’ Μπιέλ), Ελ Καμπί (63’ Ελ’ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου