1982: Ο Περσίας σκοράρει στο Κύπελλο το γρηγορότερο γκολ σε ντέρμπι «αιωνίων»

Στις 13 Ιανουαρίου του 1982, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα ντέρμπι που έμεινε στην ιστορία για διάφορους λόγους…


Αρχικά πρόκειται για το ματς που σημειώθηκε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Μελέτης Περσίας χρειάστηκε μόλις 58 δευτερόλεπτα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 6ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Αναστόπουλο. Πριν την ανάπαυλα σκόραρε και ο Μητρόπουλος αλλά το γκολ ακυρώθηκε...

Ζλατάνος, Δέδες και Βουράκης έμελλε να μείνουν στην ιστορία για τις διαιτητικές τους αποφάσεις, με το παιχνίδι να κρίνεται στην παράταση με σκορ 3-2 υπέρ του Παναθηναϊκού. Καταλόγισαν τρία (!) πέναλτι υπέρ του, με τον Σαργκάνη να αποκρούει την εκτέλεση του Αναστασιάδη και τον Χαραλαμπίδη να πετυχαίνει χατ-τρικ, σκοράροντας δις από την άσπρη βούλα.

Η συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου διεξαγόταν χωρίς ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε και έφτασε εν τέλει στην κατάκτηση της διοργάνωσης, υποτάσσοντας την ΑΕΛ με σκορ 1-0 στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όσον αφορά το ιστορικό τέρμα του Περσία, αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα (σ.σ. 1ο λεπτό) είχε σκοράρει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Αδαμάντιος Τριανταφυλλίδης, σε αναμέτρηση που διεξήχθη και πάλι στη Λεωφόρο το 1933. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν σε εκείνο το ματς πρωταθλήματος με σκορ 3-0 αλλά η εποχή δεν προσφερόταν για ακριβή χρονομέτρηση συμβάντων μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Τα στιγμιότυπα του 1982:

Δημοσίευση σχολίου