2019: Ο Λοντίγκιν ντεμπουτάρει με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και μένει έξω από τη Λαμία

Τρεις επίσημες συμμετοχές κατέγραψε ο Γιούρι Λοντίγκιν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παρουσίας του στον Πειραιά. Η πρώτη συνέπεσε με μια από τις χειρότερες βραδιές του Ολυμπιακού στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.


Ο νυν τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στους Πειραιώτες το πρώτο εξάμηνο του 2019 ως δανεικός από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για την πρώτη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζοζε Σα, ο οποίος αποτέλεσε εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού και διετέλεσε βασικός πορτιέρο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 που πήρε μεταγραφή στη Γουλβς.

Η παρθενική σεζόν του Μαρτίνς συνδυάστηκε με όμορφο ποδόσφαιρο αλλά δεν συνοδεύτηκε από τίτλους. Το πρωτάθλημα χάθηκε από τον ΠΑΟΚ ενώ ο στόχος του Κυπέλλου «σβήστηκε» στην προημιτελική φάση με εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Λαμία, με το ματς της Φθιώτιδας να λήγει ισόπαλο με σκορ 3-3. Η ρεβάνς του «Καραϊσκάκης» δεν προμήνυε εκπλήξεις αλλά το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με σκόρερ τον Τομάς στο 52ο λεπτό!

Την ημέρα εκείνη πραγματοποίησε λοιπόν ο Γιούρι Λοντίγκιν το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, καταγράφοντας στη συνέχεια άλλες δύο νικηφόρες συμμετοχές στο πρωτάθλημα με Λαμία εκτός (3-1) και ΑΕΛ εντός (3-0). Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνορώσος κίπερ έχει καπαρώσει πλέον θέση βασικού στον Παναθηναϊκό μετά την άρνηση του Μπρινιόλι να ανανεώσει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι». 

Ο ίδιος υπερασπίστηκε άλλωστε την πράσινη εστία και στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» που διεξήχθη στη Λεωφόρο (1-1) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου την προηγούμενη Τετάρτη (10/1).Το μόνο που μένει να φανεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γραφτεί αύριο (17/1) η ιστορία από τη δεύτερη παρουσία του Λοντίγκιν στο Φάληρο για αγώνα Κυπέλλου...

28/02/2019: Ολυμπιακός-Λαμία 0-1

Δημοσίευση σχολίου