Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Να σηκώσει κεφάλι με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα του 2024

Στο άδειο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δοκιμάζεται απόψε (21:30) ο Ολυμπιακός για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.


Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ παραμένει χωρίς νίκη από τις 18 Δεκεμβρίου που είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με σκορ 1-0 για το πρωτάθλημα. Έκτοτε ακολούθησαν η ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (0-0) αλλά και οι δύο κολλητές ήττες του 2024 με Λαμία εκτός (1-0) και ΑΕΚ εντός (2-1).

Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπει τους Γιόβετιτς-Μπιέλ να επιστρέφουν μετά τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν, αν και κανείς από τους δύο δεν θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Δύο-τρεις αλλαγές αναμένεται πάντως να υπάρξουν ενώ μοιάζει για πρώτη φορά πιθανή μια σύνθεση με τρία χαφ στον άξονα.

Ορτέγκα-Μπιανκόν θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα... για πάγκο μετά την τραγική εμφάνιση της Κυριακής και τα δεδομένα διαμορφώνοντας κάπως έτσι: O Πασχαλάκης αναμένεται να υπερασπιστεί ξανά τα ερυθρόλευκα γκολπόστ. Ρέτσος, Ντόι, Ρόντινεί και Ρίτσαρντς θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα ενώ μπροστά τους θα βρίσκονται οι Έσε, Μαντί και Αλεξανδρόπουλος. Φορτούνης, Μασούρας και Ναβάρο μοιάζουν ως επικρατέστεροι για την τριάδα της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός διανύει τις πρώτες ημέρες της εποχής Τερίμ. Ο Τούρκος τεχνικός έχει ξεκινήσει με δύο νίκες στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για το τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι. Εκτός αποστολής έχει μείνει ο κεντρικός αμυντικός Μπαρτ Σένκεφελντ ενώ σημειώνεται πως οι πράσινοι θα δοκιμαστούν την ερχόμενη Κυριακή (14/1) στην OPAP Arena με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Από στοιχηματικής άποψης, μοιάζει ριψοκίνδυνη οποιαδήποτε πρόβλεψη αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Fun bet που αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα είναι πάντως ο καταλογισμός ενός πέναλτι στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έχουν πάρει τα περισσότερα φέτος στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να μετρά 9 και τον Ολυμπιακό 7. 

Σημειώνεται πως αυτό είναι το πρώτο ματς των ομάδων στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου ενώ η ρεβάνς του Φαλήρου έχει οριστεί για την επόμενη Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου.

Η πρόταση της ημέρας:

Καταλογισμός Πέναλτι: Ναι (2.80)

Δημοσίευση σχολίου