Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Αμφότεροι με απουσίες για την πρόκριση

Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας φιλοξενεί απόψε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 21:00 τον Παναθηναϊκό, στη ρεβάνς του 1-1 της Λεωφόρου.


Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μέσα στο 2024, αφού επικράτησε της Κηφισιάς εκτός έδρας με σκορ 3-2 και έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο τέρμα αλλά θα απουσιάσει από το σημερινό ραντεβού, αφού αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες 15 μέρες.

Εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Ρέτσος μετά την κυριακάτικη αποβολή του στην Καισαριανή, γεγονός που αναμένεται να επαναφέρει τον Πορόζο στην αποστολή της ομάδας μετά από αρκετό καιρό. Ενοχλήσεις αντιμετωπίζουν και οι Ποντένσε, Μπιέλ, Ρίτσαρντς αλλά άπαντες αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Κατά συνέπεια, ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ και τους Ορτέγκα, Μπιανκόν, Ντόι, Ρόντινεϊ στην τετράδα της άμυνας. Έσε, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο (ή Μαντί) συντελούν μια πιθανή τριάδα για το χώρο του κέντρου ενώ η επιθετική διάταξη θα στελεχωθεί από τους Φορτούνη, Μασούρα και Ναβάρο.

Σημαντικές απουσίες μετρούν και οι πράσινοι, με κυριότερη αυτή του Φώτη Ιωαννίδη που τραυματίστηκε στο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ (2-2) στην OPAP Arena. Ο Φατίχ Τερίμ δεν μπορεί επίσης να υπολογίζει στους Τσέριν, Τζούρισιτς και Παλάσιος, με τον τελευταίο να βρίσκεται... στα πιτς από την αρχή του έτους.

Στοιχηματικά, το αμφίσκορο είναι ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Με 1-1 ολοκληρώθηκε το ματς της περασμένης βδομάδας στη Λεωφόρο ενώ το σημείο επαληθεύτηκε και στα 50 αγωνιστικά λεπτά τους Φαλήρου για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και την ιστορία με την κροτίδα.

Η πρόταση της ημέρας:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: GG (1.90)

Δημοσίευση σχολίου