1996: Με Φερεντσβάρος το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο παλιό Καραϊσκάκη

Ιστορικό χαρακτήρα αποκτά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη (15/2) για τα playoffs του Europa Conference League.


Οι ερυθρόλευκοι διασταυρώνονται με τους Ούγγρους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, με την πρώτη να καταγράφεται τη σεζόν 1996-97 στο πλαίσιο του πρώτου γύρου για το Κύπελλο UEFA. Πρόκειται για την παρθενική σεζόν του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο των Πειραιωτών, οι οποίοι υποδέχτηκαν τη Φερεντσβάρος στις 24 Σεπτεμβρίου του 1996.

Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στο πρώτο – εκτός έδρας – ματς με σκορ 3-1 και έψαχνε τη μεγάλη ανατροπή στο Φάληρο. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αποσπάσει ένα ισόπαλο 2-2, με τους Ίλια Ίβιτς (27’) και Ηλία Σαπάνη (76’) να ισοφαρίζουν τα τέρματα που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με τους Μιριούτα (22’) και Λιμπέργκερ (46’).

Αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό ραντεβού του Ολυμπιακού στο παλιό Καραϊσκάκη, αφού από την επόμενη σεζόν η ομάδα έδινε στο ΟΑΚΑ τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της. Μέχρι το καλοκαίρι του 1999, χρησιμοποιούσε περιστασιακά το γήπεδο για αγώνες πρωταθλήματος ή φιέστες και το Μάιο 2003 κατεδαφίστηκε για να λάβει έναν χρόνο αργότερα τη σημερινή του μορφή.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Στρακόσια (Τ), Βαρεσάνοβιτς, Γεωργάτος (52’ Κακλαμάνος), Καραταΐδης, Νταμπίζας, Πασσαλής (74’ Σαπάνης), Σαμπανάτζοβιτς, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής (52’ Καραπιάλης), Ίβιτς

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου