Όταν ο Καμπράλ έκανε δίδυμο-φωτιά με τον Σπόραρ

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ζοβάνε Καμπράλ, ο οποίος θα τεθεί άμεσα αντιμέτωπος με τον πρώην συμπαίκτη του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Αντράζ Σπόραρ.


Ο πορτογαλικός σύλλογος παραχώρησε τον 25χρονο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι με τη μορφή του εξάμηνου δανεισμού, με τους Πειραιώτες να εξασφαλίζουν ρήτρα αγοράς του παίκτη στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διεθνής άσος συμμετέχει με την Εθνική του στο τρέχον Κύπελλο Εθνών Αφρικής ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα με απολογισμό 13 συμμετοχές και 2 γκολ σε Serie A και Κύπελλο Ιταλίας.

Ο Καμπράλ άρχισε να χάνει τη θέση του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας από το καλοκαίρι του 2022 και έπειτα. Ήταν το χρονικό σημείο που αποκτήθηκε ο Σπόραρ από τον Παναθηναϊκό, με τους δύο παίκτες να αφήνουν πίσω τους μια ομολογουμένως πετυχημένη συνύπαρξη.

Από το 2019 έως το 2021 αγωνίστηκαν μαζί σε 24 παιχνίδια, με την Σπόρτινγκ να κερδίζει τα 16 και οι δυο τους να σημειώνουν μαζί συνολικά 17 γκολ και 8 ασίστ! Τρία από τα εν λόγω τέρματα προήλθαν μάλιστα ύστερα από άμεση συνεργασία, αφού σε δύο περιπτώσεις σκόραρε ο Καμπράλ με ασίστ του Σπόραρ. Ένα πέτυχε και ο Σλοβένος φορ του τριφυλλιού ύστερα από «σερβίρισμα» του Καμπράλ.

Πλέον οι δυο τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι στα ντέρμπι των «αιωνίων». Η αρχή δεν θα γίνει όμως αυτή την Κυριακή (4/2) στη Λεωφόρο (21:00), αφού ο Καμπράλ αντιμετωπίζει το Σάββατο (3/2) τη Νότια Αφρική για μια θέση στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα!

Οι αριθμοί της συνύπαρξης Καμπράλ-Σπόραρ:

Δημοσίευση σχολίου