Θύμισε Ολυμπιακό και «σκούπισε» τον ΟΦΗ

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος επιστράτευσε τη λογική και ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Φάληρο του ΟΦΗ με σκορ 4-0 για την 22η αγωνιστική της Super League. Μασούρας (6’), Ελ Καμπί (10’), Ποντένσε (34’) και Φορτούνης (58’) τα τέρματα των ερυθρόλευκων.


  • Υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ διεξήχθη η αναμέτρηση με τους Κρητικούς. Ο Βάσκος τεχνικός παρακολούθησε το ματς από τα επίσημα του Καραϊσκάκη παρέα με τους συνεργάτες του και από αύριο αναλαμβάνει την ομάδα με στόχο να την οδηγήσει στη δοκιμασία της Πέμπτης (15/2) με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος για το Conference League.
  • Τρομερό πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε ο Γιώργος Μασούρας. Ο Έλληνας άσος άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος το λάθος του τερματοφύλακα Μπάουμαν και συμμετείχε ενεργά στο τρίτο γκολ του Ποντένσε, αφού από δική του πίεση προέκυψε η λανθασμένη απομάκρυνση Καγιέχος για να βρεθεί σε θέση βολής ο Πορτογάλος.
  • Στο μεταξύ είχε «γράψει» το 2-0 ο Ελ Καμπί, ο οποίος έβαλε τέλος στην αναμπουμπούλα της άμυνας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου, ειδικά στο πρώτο ημίωρο. Ο Μαροκινός κατέγραψε θετική εμφάνιση και παρά τα μειονεκτήματά του παραμένει το βασικό επιθετικό όπλο των Πειραιωτών.
  • Σουτ-οβίδα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Κάρμο στο 39’, με τον γιγάντιο στόπερ να αφήνει θετικές εντυπώσεις για δεύτερο σερί παιχνίδι. Σήμερα συνέθεσε ένα σοβαρό δίδυμο με τον Μπιανκόν, επιτρέποντας ελάχιστα πράγματα στον αντίπαλο.
  • Στο ίδιο επίπεδο και ο Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος χαφ ήταν κυριολεκτικά παντού. Λίγο έλειψε να σκοράρει στο 43ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Μασούρα ενώ το 4-0 «γεννήθηκε» από δική του - εκπληκτική - μπαλιά με αποδέκτη τον Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού… απογείωσε τη φάση με το ψιλοκρεμαστό πλασέ που διαμόρφωσε την τελική εικόνα του σκορ.
  • Και αφού γίνεται λόγος για τον «Φόρτου», είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι έπρεπε να αναλάβει υπηρεσιακός ο Συλαϊδόπουλος για να τον δούμε να παίζει στη φυσική του θέση έστω και για ένα ημίχρονο, αφού η αναγκαστική αλλαγή του Ποντένσε στο ημίχρονο τον επανέφερε στα πλάγια…
  • Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Καμπράλ, ο οποίος πέρασε στο ματς για μισή ώρα και προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η χαμένη ευκαιρία του 74ου λεπτού άφησε πάντως πικρή γεύση, τόσο στον ίδιο όσο και στον Αλεξανδρόπουλο που δημιούργησε τη φάση...

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν, Έσε (72’ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (62’ Καμπράλ), Ποντένσε (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (77’ Ναβάρο), Ελ Καμπί (61’ Γιόβετιτς)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου