Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός: Στη Βουδαπέστη για την πρόκριση

Το εμπόδιο της «Groupama Arena» καλείται να ξεπεράσει σήμερα (22:00) ο Ολυμπιακός για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League απέναντι στη Φερεντσβάρος, με τους ερυθρόλευκους να υπερασπίζονται το 1-0 του Φαλήρου.


Με ανεβασμένη ψυχολογία ταξίδεψε η ελληνική αποστολή στην Ουγγαρία μετά από τα θετικά αποτελέσματα που ακολούθησαν της απόλυσης του Κάρλος Καρβαλιάλ αλλά και της άφιξης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αγωνιστικό «restart» με απολογισμό εννέα τέρματα στα τελευταία τρία παιχνίδια, αφού τις νίκες με ΟΦΗ (4-0) και Φερεντσβάρος (1-0) ακολούθησε ο θρίαμβος της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ (4-1).

Οι Πειραιώτες καταστρώνουν τα πλάνα τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών και μοναδικούς απόντες τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα. Στην αποστολή βρέθηκε και ο Κίνι, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες, δίνοντας στον Μεντιλίμπαρ μια επιπλέον επιλογή στα μπακ.

Ο Βάσκος τεχνικός αναμένεται να «πατήσει» πάνω στην ενδεκάδα της Θεσσαλονίκης, με τις δύο αλλαγές να είναι ωστόσο σίγουρες, αφού οι Μπιανκόν-Ναβάρο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Conference League. Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Καμπί συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, με τον Φορτούνη να «παίζει» επίσης δυνατά για το αρχικό σχήμα.

Στην αντίπερα όχθη, η Φερεντσβάρος προετοιμάζεται για το σημερινό ραντεβού εδώ και μια βδομάδα, αφού δεν έδωσε αγώνα πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο με σκοπό να αφοσιωθεί στη σημερινή ρεβάνς. Άπαντες κάνουν λόγο για το ματς της χρονιάς ενώ ο προπονητής Ντέγιαν Στάνκοβιτς τόνισε πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι κολασμένη...

Οι Ούγγροι δεν έχουν καταφέρει ωστόσο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε κανένα από τα τελευταία επτά επίσημα παιχνίδια τους. Σε περίπτωση που συνεχιστεί το εν λόγω σερί, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει το πάνω χέρι και λογικά θα πάρει το αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Η πρόταση της ημέρας:

Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός: X2 (1.70)

Δημοσίευση σχολίου