Τα πεπραγμένα του Κοβάσεβιτς στην πρώτη του θητεία ως τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό

Από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ξεκινά το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού, με τον άλλοτε επιθετικό των ερυθρόλευκων να ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του σε διοικητικό πόστο του συλλόγου.


Ο αγαπημένος «αλήτης» της ερυθρόλευκης κερκίδας διαδέχεται τον Πέδρο Άλβες στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Ο Πορτογάλος έπιασε δουλειά στα τέλη του Νοέμβρη αλλά κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αποδείχθηκε «λίγος».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, χρειάστηκε η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για να κλείσουν οι κυριότερες μεταγραφικές εκκρεμότητες. Η απόκτηση στόπερ για παράδειγμα, αναμενόταν το αργότερο (!) ως τις αρχές του έτους αλλά ο Νταβίντ Κάρμο έκανε το ντεμπούτο στη Λεωφόρο το βράδυ της Κυριακής. Κάπως έτσι καταλήγουμε στην επιστροφή του Ντάρκο.

Αρκετοί μπορεί να το έχουν ξεχάσει αλλά ο 51χρονος Σέρβος διετέλεσε στέλεχος του τμήματος σκάουτινγκ και τεχνικός διευθυντής από το 2010 έως το 2013 ενώ κατέγραψε και ένα σύντομο πέρασμα ως τεχνικός σύμβουλος το 2017. Είναι από τους πρώτους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε ο Μαρινάκης όταν ανέλαβε τις τύχες των Πειραιωτών το 2010, με τη συγκεκριμένη συνεργασία να αποφέρει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Ο Κοβάσεβιτς αντικατέστησε τότε τον Εδουάρδο Μαθία και δούλεψε κατά κύριο λόγο στο πλάι των Ερνέστο Βαλβέρδε, Λεονάρντο Ζαρντίμ και Μίτσελ με στόχο να τροφοδοτήσει την ομάδα με ταλέντα από τη χώρα του. Φέισα, Κατάι και Γκρίμπιτς ήταν μερικές από τις κινήσεις που έφεραν την υπογραφή του, με τον πρώτο να πωλείται μάλιστα το καλοκαίρι του 2013 στην Μπενφίκα έναντι του ποσού των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταγραφικά αποκτήματα ύστερα από δική του εισήγηση ήταν επίσης αυτά των πιο έμπειρων, Μάρκο Πάντελιτς, ο Αριέλ Ιμπαγάσα, Πάουλο Μασάδο, Πάμπλο Κοντρέρας και ο Φράνκο Κοστάνσο. Και μπορεί στην τελευταία περίπτωση να την πάτησε αλλά οι Πάντελιτς-Ιμπαγάσα πρόσφεραν τα μέγιστα στο σύλλογο. Ο δεύτερος ανήκει μέχρι σήμερα στην οικογένεια του Ολυμπιακού ως προπονητής της δεύτερης ομάδας.

Ως λογική συνέπεια προκύπτουν λοιπόν και οι φήμες των τελευταίων ωρών που θέλουν τον Κάρλος Καρβαλιάλ να ακολουθεί τον Πέδρο Άλβες στην πόρτα της εξόδου και τον Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει την πρώτη ομάδα ως το φινάλε της σεζόν.

Δημοσίευση σχολίου