Μέχρι τέλους και στο ποδόσφαιρο...

Με σκορ 4-1 διέλυσε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League και επανενεργοποίησε την υποψηφιότητά του για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ναβάρο (29’), Ποντένσε (54’) και Ελ Καμπί (83’, 87’) τα γκολ του θριάμβου, ισοφάρισε προσωρινά με τον Ντεσπότοφ (39’) ο Δικέφαλος.


  • Μαγικό ραβδάκι πρέπει να έφερε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ. Δεν εξηγείται αλλιώς η θεαματική αλλαγή που παρουσιάζει ομάδα την τελευταία βδομάδα, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν. Κατά συνέπεια ήρθε και η πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι, η οποία μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους πέντε βαθμούς.
  • Ο Βάσκος δικαιώθηκε απόλυτα για τον αρχικό σχηματισμό ενώ βοήθησε ξανά με τις αλλαγές που πραγματοποίησε στο δεύτερο μέρος. Όπως άλλωστε συνέβη και στη μεσοβδόμαδη επικράτηση επί της Φερεντσβάρος (1-0) για το Europa Conference League.
  • Ο Φραν Ναβάρο ξεκίνησε για την μεγαλύτερη άνεση που αισθάνεται - συγκριτικά με τον Ελ Καμπί - στο παιχνίδι μακριά από την περιοχή του αντιπάλου. Ανταποκρίθηκε στο έπακρο ενώ σημείωσε και το γκολ που άνοιξε το σκορ της συνάντησης. Το σημερινό ήταν το τέταρτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
  • Από την ημέρα της επιστροφής του, ο Ντάνιελ Ποντένσε έπαιξε για πρώτη φορά στα δικά του στάνταρ και πήρε ουσιαστικά το παιχνίδι με την ασύλληπτη γκολάρα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και την ανάμειξή του στα «χτυπήματα» του Ελ Καμπί.
  • Κάρμο, Όρτα και Τσικίνιο ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Ο πρώτος λειτουργεί άψογα με τον Μπιανκόν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή εμφάνιση. Μοναδικό μελανό σημείο του Γάλλου, τα… αρκετά φάουλ που παραχώρησε έξω από την περιοχή του αξιόπιστου Πασχαλάκη.
  • Ακατανόητη η διαιτητική αδράνεια στη φάση της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ. Ούτε στο VAR δεν έγινε ορατό το πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Ρόντινεϊ. Η εξέλιξη της φάσης βγάζει πάντως… φάουλ και τον Ορτέγκα, ο οποίος δεν αντέδρασε σωστά και «έστρωσε» την μπάλα στον Ντεσπότοφ για το 1-1.
  • Μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιακός κατάφερε κυριολεκτικά να «σβήσει» την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου από τον ΠΑΟΚ, αφού το 4-2 του Φαλήρου δεν εξασφαλίζει – με τα τωρινά δεδομένα  - τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας.
  • Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κριτήριο «συγκατοίκησης» στον βαθμολογικό πίνακα είναι οι βαθμοί που συνέλλεξαν οι ομάδες στα μεταξύ τους ματς. Στη συνέχεια πέφτουν στο τραπέζι τα μεταξύ τους γκολ (σ.σ. δεύτερο κριτήριο) και η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος (σ.σ. τρίτο κριτήριο).
  • Από τις 27 Νοεμβρίου του 2000 είχαν οι ερυθρόλευκοι να πετύχουν τέσσερα γκολ στην Τούμπα. Τότε ήταν η ομάδα του Τάκη Λεμονή που επικράτησε με σκορ 4-2 της αντίστοιχης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον Γρηγόρη Γεωργάτο να ανοίγει το σκορ με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ…

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν (87’ Ρέτσος), Έσε, Όρτα (80’ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης (76’ Μασούρας), Ναβάρο (76’ Ελ Καμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου