Όταν ο Μασούρας αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρώτη του ευρωπαϊκή σεζόν με τον Πανιώνιο

Ο Γιώργος Μασούρας είναι ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν την επόμενη αντίπαλο των Πειραιωτών στους «16» του Europa Conference League.


Μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 2017, όταν ο Πανιώνιος συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, έχοντας προηγουμένως ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόριτσα με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-2. Στην επικράτηση της Σλοβενίας (3-2) ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε ανοίξει μάλιστα το σκορ.

Απέναντι στη Μακάμπι ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες δεν τα κατάφεραν, αφού ηττήθηκαν με 1-0 σε αμφότερα τα παιχνίδια. Ο Μασούρας συμμετείχε και στα δύο ραντεβού, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά τους κυανέρυθρους στο πρώτο ματς. Αυτή ήταν η παρθενική ευρωπαϊκή σεζόν του Έλληνα διεθνούς, ο οποίος μοιραζόταν την περίοδο εκείνη τα ίδια αποδυτήρια με τον νυν άσο της ΑΕΚ και πρώην του Ολυμπιακού, Εχσάν Χατζισαφί.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο «Μασού» δεν είναι ο μόνος από το ερυθρόλευκο ρόστερ που έχει προϊστορία απέναντι στη Μακάμπι, αφού αντιμέτωπος με την ομάδα του Τελ Αβίβ έχει βρεθεί και ο Βιθέντε Ιμπόρα ως παίκτης της Βιγιαρέαλ. Ήταν τη σεζόν 2020-21 που το «κίτρινο υποβρύχιο» κατέκτησε το Europa League, συλλέγοντας στη φάση των ομίλων 4 βαθμούς απέναντι στους Ισραηλινούς, με εντός έδρας νίκη (4-0) και εκτός έδρας ισοπαλία (1-1).

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Πανιώνιος 1-0


Πανιώνιος-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1

Δημοσίευση σχολίου