Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ευρωπαϊκή Τσικνοπέμπτη για να ανοίξει η όρεξη πρόκρισης

Στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» φιλοξενεί σήμερα (19:45) ο Ολυμπιακός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa Conference League.


Οι Πειραιώτες προέρχονται από επτά συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, δηλώνοντας έτοιμοι για την τελική ευθεία της σεζόν. Η αρχή γίνεται με τρεις αναμετρήσεις-φωτιά εντός του επόμενου επταήμερου, αφού ανάμεσα στις δύο μάχες με τους Ισραηλινούς μεσολαβεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο (10/3) για την πρεμιέρα των playoffs της Super League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την ευκαιρία να προβεί στο απαραίτητο ροτέσιον στα τελευταία τρία εγχώρια ματς με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Βόλο. Φορτούνης, Ρόντινεϊ, Κάρμο και Όρτα πήραν σημαντικές ανάσες, αφού αναμένεται να τραβήξουν κουπί από εδώ και στο εξής ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Αλεξανδρόπουλος λόγω ενοχλήσεων στη μέση...

Ο Βάσκος τεχνικός αναμένεται να επιστρατεύσει την «καλή» του ενδεκάδα, η οποία παρουσιάστηκε στη ρεβάνς της Βουδαπέστης με τη Φερεντσβάρος στον προηγούμενο γύρο. Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Πασχαλάκης και η αμυντική τετράδα θα στελεχωθεί από τους Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο και Ρέτσο. Στον άξονα θα ανταμώσουν ξανά οι Έσε, Τσικίνιο, Όρτα ενώ η επιθετική τριπλέτα θα συμπληρωθεί από τους Φορτούνη, Ποντένσε, Ελ Καμπί.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ρόμπι Κιν, ο οποίος παρακολούθησε από τα επίσημα του Καραϊσκάκη την αναμέτρηση με το Βόλο (3-0). Ο προπονητής των Ισραηλινών έχει την ομάδα πρώτη στο εγχώριο πρωτάθλημα με διαφορά ενός βαθμού από τη δεύτερη Μακάμπι Χάιφα ενώ εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή στη φάση των «16» του Conference League, τερματίζοντας πρώτος με 15 βαθμούς σε όμιλο με Γάνδη (13 β.), Ζόρια (7 β.) και Μπρέινταμπλικ (0 β.).

Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει τέλος στην πολύ αρνητική παράδοση που τρέχει απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ και για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να κερδίσει το σημερινό ματς. Ο άσσος μπορεί να συνδυαστεί με το όβερ, αφού η Μακάμπι επαλήθευσε το σημείο σε πέντε από τα έξι ματς του ομίλου ενώ δέχτηκε τουλάχιστον ένα γκολ στο σύνολο των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Η πρόταση της ημέρας:

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: 1 & Over 2.5 (2.77)

Δημοσίευση σχολίου