Ο Θρύλος της μεγαλύτερης ανατροπής στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία και άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη! Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ισοφάρισαν στο ενενηντάλεπτο το 1-4 του Φαλήρου και μετέτρεψαν την παράταση σε πάρτι με δύο επιπλέον γκολ, γράφοντας ιστορία με το τελικό 1-6!


  • Οι Πειραιώτες έγιναν πρώτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που χάνει το πρώτο ματς με τρία γκολ διαφορά στην έδρα της και καταφέρνει εν τέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. 
  • Αυτή είναι και η μεγαλύτερη σε εύρος εκτός συνόρων νίκη των ερυθρόλευκων σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ξεπερνώντας το 6-2 απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Champions League το 2002!
  • Ανήμερα των 63ων γενεθλίων του, ο Μεντιλίμπαρ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο δώρο από τους παίκτες τους, οι οποίοι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο πρηγούμενοι στο σκορ με 3-0 χάρη σε τέρματα των Ποντένσε (10’), Φορτούνη (36’) και Ελ Καμπί (45+3’).
  • Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού ο Ζάχαβι συνέχισε το απίστευτο σερί που «τρέχει» απέναντι στον Ολυμπιακό. Εξαργύρωσε στο 57ο λεπτό το πέναλτι που παραχώρησε ο Ρέτσος και «μάτωσε» για έβδομη φορά σε τέσσερα παιχνίδια τα δίχτυα των Πειραιωτών. Ευτυχώς όμως η κατάληξή του ήταν η ίδια με αυτή του 2021, αφού είχε αποκλειστεί και ως παίκτης της Αϊντχόφεν από την τότε ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για το Europa League.
  • Απόλυτο highlight της συνάντησης αποτέλεσε φυσικά το ανάποδο «ψαλιδάκι» του Ελ Καμπί στο 65ο λεπτό. Ο Μαροκινός πέτυχε με αυτό τον τρόπο το πέμπτο του γκολ στο Conference League, «έγραψε» με μαγικό τρόπο το 1-4 και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
  • Εκεί όπου οι «γερόλυκοι» Γιόβετιτς-Ελ Αραμπί πέτυχαν από ένα τέρμα στο 93ο και 104ο λεπτό αντίστοιχα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε ένα βράδυ που γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.
  • Πλέον ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99 και το «ζευγάρωμα» με τη Γιουβέντους στο θεσμό του Champions League. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 15:00 και μπορεί για πρώτη φορά να βγάλει ελληνικό «εμφύλιο» μετά την επίσης ιστορική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ (103’ Κίνι), Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82’ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95’ Μασούρας), Ποντένσε (102’ Ιμπόρα), Ελ Καμπί (88’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:



Δημοσίευση σχολίου