Τζάκσον Πορόζο: Ο αντί-Ρέτσος που αποχώρησε για την Κασίμπασα και σκόραρε στην έδρα της Φενέρ

Ο θηριώδης στόπερ φόρεσε τα ερυθρόλευκα στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας σεζόν και σκόραρε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» στις 24 του περασμένου Φλεβάρη…


Ο Τζάκσον Πορόζο ξεκίνησε τη χρονιά ως παίκτης του Ολυμπιακού, αφού αποκτήθηκε με το μορφή μονοετούς δανεισμού από την Τρουά ύστερα από εισήγηση του Αντόνιο Κορδόν που εκτελούσε χρέη αθλητικού διευθυντή την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο των Πειραιωτών ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Με τα ερυθρόλευκα κατέγραψε συνολικά εννέα συμμετοχές, εκ των οποίων οι τρεις για το θεσμό του Europa League, αφού βρισκόταν κανονικά στην ευρωπαϊκή λίστα. Αγωνίστηκε για 16 λεπτά στο εκτός έδρας 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα ενώ συμπλήρωσε ενενηντάλεπτα στο ζευγάρι των αναμετρήσεων με τη Γουέστ Χαμ.

Στο πλαίσιο της χειμερινής αναδιάρθρωσης του ρόστερ, ο ύψους 1.93 αμυντικός από το Εκουαδόρ μετακόμισε στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου παραμένει έως σήμερα με τα χρώματα της Κασίμπασα. Μετρά έως σήμερα οκτώ συμμετοχές, η μία από αυτές στην έδρα της τωρινής αντιπάλου του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Conference League.

Στο «σπίτι» της Φενέρμπαχτσε η ομάδα του γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 αλλά ο ίδιος βρήκε με κεφαλιά το δρόμο προς τα δίχτυα του Λιβάκοβιτς στο 58ο λεπτό της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι γύρισαν τελικά το παιχνίδι με τέρματα των Γιαντάς (64’) και Μπατσουαγί (90+6’)

Μετά το νικηφόρο 3-2 στο Φάληρο, οι Πειραιώτες καταστρώνουν τα πλάνα τους για τη ρεβάνς της Τουρκίας με δύο μόλις στόπερ (Κάρμο-Ντόι), αφού ο Ρέτσος αντίκρυσε κίτρινη κάρτα και χάνει τη μάχη της Πόλης. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Μεντιλίμπαρ θα υπολόγιζε τον Πορόζο περισσότερο από τον Ντόι αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Βάσκος θα είχε στη διάθεσή του μια επιπλέον λύση για το ιστορικό ραντεβού της ερχόμενης Πέμπτης (18/4).

24.02.2024: Φενέρμπαχτσε-Κασίμπασα 2-1

Δημοσίευση σχολίου