Επιλήφθηκε της υπόθεσης ο Γιόβετιτς και τώρα Φενέρ

Με σκορ 5-1 επικράτησε ο Ολυμπιακός στη Λαμία για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Στέφαν Γιόβετιτς που έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου.


  • Ο Μαυροβούνιος άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, υποδεχόμενος την μπαλιά του Ζέλσον Μαρτίντς. Ο 33χρονος άσος πέταξε με υποδειγματική προσποίηση εκτός φάσης τον Παπαδόπουλο και κεραυνοβόλησε την αντίπαλη εστία για το 1-0. Αυτό ήταν το έκτο του τέρμα στη σεζόν και το πρώτο που πετυχαίνει σε εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος.
  • Στο 26’ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Τσιλούλη, με τον Ελ Καμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 2-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη «χτύπημα» των φιλοξενούμενων, όταν η σέντρα του Γιόβετιτς ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, πιεζόμενος από τον επερχόμενο Ελ Καμπί.
  • Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ άρχισε να πραγματοποιεί αλλαγές με στόχο να πάρουν ανάσες εν όψει Φενέρμπαχτσε οι Ρόντινεϊ, Ελ Καμπί, Ρέτσος και Όρτα. Παρά ταύτα, οι Πειραιώτες συνέχισαν δυναμικά και πέτυχαν τέταρτο γκολ στο 81’. Ήταν το δεύτερο αυτογκόλ της Λαμίας στο ματς, αφού η παρέμβαση του Κορνέζου στη σέντρα του Έσε κατέληξε στα δίχτυα του Κοσέλεφ με τη βοήθεια του δοκαριού.
  • Ο Κορνέζος έκανε ένα ακόμη λάθος τέσσερα λεπτά αργότερα (85’), με αποτέλεσμα να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ο Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε προ κενής εστίας αφού προηγουμένως «άδειασε» τον Κοσέλεφ με μια κίνηση. Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Λέικ στο 88’, με την πάσα του Τόσιτς να τον βγάζει σε θέση τετ-α-τετ.
  • Αυτή ήταν η τρίτη προσπάθεια του σκόρερ της Λαμίας απέναντι στον Τζολάκη. Είχε προηγηθεί η εντός περιοχής προσπάθεια του 50ου λεπτού που πέρασε πάνω από τα δοκάρια αλλά και το μακρινό σουτ στο 62’ που αναχαιτίστηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
  • Δεύτερη εμφάνιση με θετικό πρόσημο για τον Άμπι, ο οποίος καθάρισε με ευκολία τις περισσότερες φάσεις. Ιδιαίτερα δραστήριος ο Ζέλσον για άλλο ένα παιχνίδι, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 63ο λεπτό ύστερα από φάση που δημιούργησε ο Γιόβετιτς. Δυο-τρία επιπόλαια λάθη από τον Ρίτσαρντς, ο οποίος μαζεύει χρόνο συμμετοχής και δείχνει ικανός να προσφέρει περισσότερα στο μέλλον. Σε καλή κατάσταση ο Όρτα που επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τον τραυματισμό του.
  • Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα στα Άρης-ΠΑΟ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να δουν πού θα καταλήξουν βαθμολογικά στο τέλος της ημέρας ενώ άπαντες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (11/4) στο Καραϊσκάκη.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ (46’ Κίνι), Ρίτσαρντς, Ρέτσος (59’ Βέζο), Άμπι, Έσε, Όρτα (71’ Ιμπόρα), Μασούρας, Ζέλσον (71’ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Καμπί (58’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου