Σφράγισε ευρωπαϊκό εισιτήριο με υπογραφή Ντάνιελ Ποντένσε

Με σκορ 2-2 και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο τις υποχρεώσεις του για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση που του εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συμμετοχή για την επόμενη σεζόν.


  • Με βάση τα τωρινά δεδομένα, οι Πειραιώτες βρίσκονται στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League για την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να παίξουν απευθείας στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση που σηκώσουν το ευρωπαϊκό στις 29 Μαΐου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στην «OPAP Arena».
  • Οι ερυθρόλευκοι δεν ενδιαφέρονται από εδώ και στο εξής για την έκβαση του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού η συγκεκριμένη αναμέτρηση αφορά πλέον αποκλειστικά τους δύο φιναλίστ. Σε περίπτωση ήττας, ο Παναθηναϊκός θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τον Άρη, ο οποίος θα παίξει Ευρώπη ως Κυπελλούχος. Σε περίπτωση νίκης των πρασίνων συμβαίνει φυσικά το αντίστροφο.
  • Στα αγωνιστικά του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός παρουσίασε τραγική εικόνα για 65 λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Γερεμέγιεφ στο 4ο και 26ο λεπτό. Στο 39’ ο Τζολάκης είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Μαντσίνι ενώ δοκάρι είχε ο Μπακασέτας με τη συμπλήρωση των πρώτων 45’.
  • Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε ωστόσο με πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Ρίτσαρντς να ανατρέπει τον Μαντσίνι εντός περιοχής. Η απουσία του Ολυμπιακού από το γήπεδο βαραίνει όλους τους παίκτες αλλά συγκεκριμένα ο Καρβάλιο είχε ρόλο-τουρίστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα παιχνίδι που μάλλον ήταν και το τελευταίο του με τα ερυθρόλευκα.
  • Παρόμοια η εικόνα του παιχνιδιού και με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Στο 59’ όλα έδειχναν να τελειώνουν όταν ο Μπερνάρ έκανε το 2-0 με όμορφο σουτ εκτός περιοχής. Σε αυτό το χρονικό σημείο όμως οι κινήσεις του Μεντιλίμπαρ άλλαξαν ριζικά την εικόνα του αγώνα. Η παρουσία του Ιμπόρα από το ημίχρονο επανέφερε κάπως τις ισορροπίες στο χώρο του κέντρου αλλά η είσοδος του Γιόβετιτς ήταν αυτή που αποδιοργάνωσε εντελώς του γηπεδούχους.
  • Ο Ποντένσε βρήκε… στρέμματα για να κάνει τα δικά του και σε συνεργασία με τον Γιόβετιτς, απείλησε πρώτη φορά στο 67’, σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Παναθηναϊκού με σουτ εκτός περιοχής. Στο 73ο λεπτό έστειλε όμως την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα γκολ που είχαν αν δουν οι Έλληνες φίλαθλοι από την εποχή του Ζιοβάνι. Ο Λοντίγκιν δεν μπορούσε ποτέ να αντιδράσει στη λόμπα του Πορτογάλου και το ματς απέκτησε νόημα ξανά.
  • Η ισοφάριση ήρθε στο 81ο λεπτό, με τον Ποντένσε να «χορεύει» από τα πλάγια πριν σεντράρει στον Γιόβετιτς που ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2. Ο Μαυροβούνιος αντέδρασε έντονα στο γκολ, εκδηλώνοντας κατά πάσα πιθανότητα τη δυσαρέσκειά του για το χρόνο συμμετοχής που του εμπιστεύεται ο Μεντιλίμπαρ. Και η αλήθεια είναι ότι στο σύνολο της σεζόν είναι μάλλον ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού…
  • Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς να απειληθούν ξανά, παρά το ότι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ποντένσε στο 89’. Σε εκείνο το χρονικό σημείο προκλήθηκε και σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, γεγονός που βοήθησε τους ερυθρόλευκους να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και να βγάλουν το ματς χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Όρτα (61’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Φορτούνης (61’ Ζέλσον), Ποντένσε, Ελ Καμπί (90+9’ Μασούρας)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου