Τα πέντε «ερυθρόλευκα» χατ-τρικ στην Ευρώπη

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί έγραψε ιστορία στο «Βίλα Παρκ» και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν πετύχει τρία γκολ σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.


Ο Μαροκινός έφτασε τα 30 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και είναι μόλις δύο μακριά από το να ισοφαρίσει τη μυθική επίδοση του Αλέξη Αλεξανδρή από τη σεζόν 2001-02, με τον άλλοτε Έλληνα σέντερ φορ των Πειραιωτών να ολοκληρώνει εκείνη τη χρονιά με 32 «χτυπήματα».

Αφήνοντας όμως στην άκρη τη «σούμα» της χρονιάς, ο Ελ Καμπί πέτυχε στο 4-2 επί της Άστον Βίλα κάτι που έχουν καταφέρει μόλις τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού στο παρελθόν. Είχαν περάσει δέκα χρόνια και κάτι μήνες από την τελευταία φορά. Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν ο Κώστας Μήτρογλου πετύχαινε στο Βέλγιο χατ-τρικ με την Άντερλεχτ για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Απέναντι στην ίδια ομάδα είχε πανηγυρίσει τρεις φορές και ο Μάικ Γαλάκος, ο οποίος είναι φυσικά ο πρώτος που κατάφερε κάτι τέτοιο με τη φανέλα του Ολυμπιακού το μακρινό 1974 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ένα ματς που έμεινε στην ιστορία για τη διαιτησία του Ούγγρου Παλοτάι, ο οποίος δεν επέτρεψε στην τότε ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου να ανατρέψει την εκτός έδρας ήττα με 5-1.

Στη συνέχεια (1993) ήρθε ο Μπεντ Κρίστενσεν απέναντι στην Τενερίφη για το Κύπελλο UEFA αλλά όπως στην περίπτωση του Γαλάκου, έτσι κι εδώ, το τριπλό «χτύπημα» δεν συνδυάστηκε με πρόκριση. Αξέχαστο φυσικά και το «show» του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League το 2002 απέναντι στην φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, Μπέγερ Λεβερκούζεν.

1974-75: Μάικ Γαλάκος / Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-0


1993-94: Μπεντ Κρίστενσεν / Ολυμπιακός - Τενερίφη 4-3


2002-03: Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς / Ολυμπιακός – Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2


2013-14: Κώστας Μήτρογλου / Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3


2023-24: Αγιούμπ Ελ Καμπί / Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4

Δημοσίευση σχολίου