Και αν δε γίνει αυτό…

Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από αυτή την ομάδα; Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Europa Conference League αποκλείοντας την Άστον Βίλα με συνολικό σκορ 6-2, έπειτα από μια βραδιά που θα μείνει στη μνήμη όσων την έζησαν μέσα και έξω από το Καραϊσκάκη.


  • Το τελικό 2-0 του Φαλήρου δεν χωρά πολλή κουβέντα διότι κανείς δεν έχει όρεξη για αναλύσεις. Παρά ταύτα, θα ήταν άδικο να μην σταθεί κανείς στην υπερπροσπάθεια των παικτών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.
  • Ο Ελ Καμπί πέτυχε αμφότερα τα τέρματα της συνάντησης στο 10ο και 78ο λεπτό. Με το χατ-τρικ του Μπέρμιγχαμ έφτασε τα 5 απέναντι στην Άστον Βίλα, τα 10 στο Conference League, τα 15 στη συνολικά στην Ευρώπη και τα 32 σε όλη τη σεζόν.
  • Μυθικός Βιθέντε Ιμπόρα στον χώρο του κέντρου. Ο Ισπανός μέσος υπήρξε αλάνθαστος στη διάρκεια που αγωνίστηκε στο παιχνίδι. Μέσα σε όλες τις φάσεις, μαέστρος στο μοίρασμα του παιχνιδιού, καθοριστικός με τα καίρια κοψίματα του. Ανεπανάληπτη εμφάνιση.
  • Εξαιρετικός και ο έτερος Ισπανός που ήρθε έπειτα από εισήγηση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ το περασμένο καλοκαίρι και έμοιαζε επίσης «καμένο χαρτί» μέχρι το Φλεβάρη. Ο Κίνι «σέρβιρε» το πρώτο τέρμα και κάλυψε επάξια τους τραυματίες Ορτέγκα-Ρίτσαρντς στα 77 λεπτά που αγωνίστηκε. Τα υπόλοιπα 13 συν τις καθυστερήσεις τα καρπώθηκε ο νεαρός Αποστολόπουλος, με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει και σε αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να αξιοποιήσει παίκτες που δεν υπολόγιζε κανείς ως κανονικά μέλη του ρόστερ!
  • Ο ήρωας της Κωνσταντινούπολης, Κωσταντής Τζολάκης, πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις. Αυτό το περιμέναμε με βάση τη φόρμα του τον τελευταίο καιρό. Αυτό που δεν περίμενε κανείς είναι να βγάλει ασίστ σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού το δεύτερο γκολ προκύπτει από δικό του γέμισμα.
  • Κάρμο-Ρέτσος έμοιαζαν απροσπέλαστοι. Ρόντινεϊ- Έσε-Τσικίνιο κινήθηκαν στα γνωστά-υψηλά τους στάνταρ ενώ οι Ποντένσε-Φορτούνης έφτιαξαν τις προϋποθέσεις του 1-0, εκμεταλλευόμενοι άριστα τους κενούς χώρους των παικτών του Έμερι.
  • Η σημερινή βραδιά είναι η ιστορική. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό. Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη δεν είχε προηγούμενο. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι ο κόσμος έπαιζε κανονική μπάλα.
  • Ραντεβού πλέον στις 29 Μαΐου. Στην «OPAP Arena» για το όνειρο το τρελό, το οποίο όμως έγινε σήμερα κατά το ήμισυ πραγματικότητα. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα απέναντι στη Φιορεντίνα, η σημερινή είναι μια βραδιά που θα μνημονεύεται για πάντα.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Κίνι (77’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ιμπόρα (73’ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64’ Μασούρας), Ελ Καμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου