Ο Όρτα «ζωγράφισε» την ΑΕΚ και στέλνει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για δύο αποτελέσματα

Την πρώτη του φετινή νίκη απέναντι σε ομάδα του τέως ΠΟΚ σημείωσε απόψε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Ένωσης με σκορ 2-0 και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Όρτα.


  • Με τη σημερινή νίκη οι ερυθρόλευκοι «ξεκόλλησαν» από την τέταρτη θέση μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και η εξασφάλιση της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν μπορεί πλέον να οριστικοποιηθεί με την αποφυγή της ήττας στο κυριακάτικο (19/5) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
  • Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση, με τον ΠΑΟΚ να διαλύει το «τριφύλλι» στην Τούμπα με σκορ 4-1. Κατά συνέπεια, ο «Δικέφαλος» ετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα ματς της ιστορίας του, αφού έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το τέταρτο πρωτάθλημα στο «Χαριλάου» με αντίπαλο τον Άρη.
  • Επιστρέφοντας στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια νίκη που άξιζε απόλυτα, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε να αντιμετωπίζει σοβαρά αμυντικά προβλήματα, με τον Ντόι να παραπαίει στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού. Η πρώτη μεγάλη στιγμή σημειώθηκε ωστόσο για τους γηπεδούχους στο 11ο λεπτό, με τον Στάνκοβιτς να σταματά το πλασέ του Ελ Καμπί που βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από πάσα του Ποντένσε.
  • Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ανήκε όμως στην ΑΕΚ, η οποία βγήκε πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση του 37ου λεπτού. Η κατάληξη της επίθεσης επέτρεψε στον Λιβάι να βρει τον ολομόναχο - αλλά σε πλάγια θέση - Ελίασον, με την προσπάθεια του τελευταίου να καταλήγει άουτ.
  • Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα. Στο 57’ ο Σιμάνσκι ανέτρεψε τον Ποντένσε εντός περιοχής αλλά το πέναλτι δεν δόθηκε ποτέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (61’) ο Φορτούνης βρήκε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά στο 65’ ήρθε ο Όρτα να ανοίξει το σκορ με υπέροχο σουτ ύστερα από «στρώσιμο» του Ελ Καμπί.
  • Μέχρι τη συμπλήρωση των 90’ ο Τζολάκης κατέγραψε δύο σημαντικές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Τσούμπερ (85’, 90+1’), για να φτάσουμε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Όρτα την είδε… Γεωργάτος, εκτελώντας τον ανυποψίαστο Στάνκοβιτς τη στιγμή που άπαντες περίμεναν σέντρα.
  • Άριστη εμφάνιση από τον νεαρό Αποστολόπουλο, ο οποίος ήταν αλάνθαστος στα 69 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο μοναδικός λόγος που έκανε… σκεπτικούς τους φίλους του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι ήταν τα δάκρυα του Ποντένσε τη στιγμή της αλλαγής του. Μια αντίδραση που όπως είναι λογικό, «φούντωσε» συζητήσεις σχετικές με το μέλλον του στο λιμάνι…

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Αποστολόπουλος (69’ Κίνι), Κάρμο, Ντόι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (88’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81’ Ζέλσον), Ελ Καμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου