Οι ποδοσφαιριστές που έφτασαν ή ξεπέρασαν τα πέντε ευρωπαϊκά χωρίς να παίξουν ποτέ στη Ρεάλ

Σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ μπήκε ο Βιθέντε Ιμπόρα με την κατάκτηση του Europa Conference League.


Ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού πανηγύρισε την Τετάρτη (29/5) τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του, αφού πριν πιάσει λιμάνι είχε σηκώσει τέσσερις φορές το Europa League. Τρεις ως παίκτης της Σεβίλλης και μια φορώντας τα κίτρινα της Βιγιαρεάλ. Σε όλες τις περιπτώσεις μάλιστα αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι, τον οποίο απέκλεισε φέτος στα ημιτελικά της διοργάνωσης στους διπλούς αγώνες με την Άστον Βίλα. Στην κατηγορία των πέντε ευρωπαϊκών, ο Ιμπόρα βρίσκει… αμέτρητους παίκτες της Ρεάλ και άλλους έξι που δεν έπαιξαν ποτέ στη Μαδρίτη.

Ξεκινάμε με τους «ροσονέρι» Πάολο Μαλντίνι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα που επέχουν περίοπτη θέση αφού το σύνολο των τίτλων αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ακολουθούν ο Ντάνι Άλβες και ο αδικοχαμένος Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Ο Άλβες είναι - ως γνωστόν - ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους επίσημους ομαδικούς τίτλους όλων των εποχών, έχοντας 47 μετάλλια στο σπίτι του. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν τρία από τα Champions League με την Μπαρτσελόνα και δύο από τα Κύπελλα UEFA με τη Σεβίλλη. 

Πιο απλή περίπτωση αυτή του Ρέγιες, ο οποίος σήκωσε πέντε Europa League με τους Ανδαλουσιάνους. Γυρνόντας το χρόνο ακόμη πιο πίσω, συναντά κανείς τον Άρι Χάαν με τα τρία Πρωταθλητριών (Άγιαξ) και τα δύο Κυπελλούχων (Άντερλεχτ). Τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ στέφθηκε επίσης ο Φιλ Τόμσον, ο οποίος σήκωσε και δύο Κύπελλα UEFA, όλα ως παίκτης των «reds».

Περισσότερα ευρωπαϊκά από τον Ιμπόρα μετρά λοιπόν ο Φρανσίσκο Χέντο, ο οποίος συνέδεσε όμως το όνομά του με τα πρώτα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών της «βασίλισσας» και δεν συνυπολογίζεται στην παρακάτω λίστα. Υπάρχει όμως και ο Ρέι Κλέμενς που δεν έπαιξε ποτέ στη Μαδρίτη και κατέκτησε τρία Πρωταθλητριών και τρία Κύπελλα UEFA. Τα πέντε με τη Λίβερπουλ και το ένα (UEFA) με την Τότεναμ.

Αναλυτικά οι παίκτες που σάρωσαν τα ευρωπαϊκά και δεν έπαιξαν ποτέ στη Ρεάλ:

Ρέι Κλέμενς (6)

Πάολο Μαλντίνι (5)

Αλεσάντρο Κοστακούρτα (5)

Ντάνι Άλβες (5)

Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες (5)

Άρι Χάαν (5)

Φιλ Τόμσον (5)

Βιθέντε Ιμπόρα (5)

Δημοσίευση σχολίου