Πήρε απουσία και αποχαιρέτησε τον τίτλο

Με σκορ 2-0 ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την εξ αναβολής 5η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League, χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.


  • Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς να βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια διεκδίκησης ενός τέτοιου παιχνιδιού, με τους παίκτες να έχουν δικαιολογημένα «αδειάσει» μετά τον άθλο της πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League.
  • Οι μοναδικές… υποψίες απειλής από πλευράς ερυθρόλευκων στο πρώτο μέρος καταγράφηκαν 9ο και 31ο λεπτό με κεφαλιές των Μασούρα-Ζέλσον, χωρίς ο Κοτάρσκι να ανησυχήσει ιδιαίτερα σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Ανάμεσα στις δύο φάσεις (26’) οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε άψογα με δεξί πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, υποδεχόμενος χωρίς καμία πίεση την ασίστ-ψαλίδι του Ζίβκοβιτς.
  • Τα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν πολλά, η έλλειψη αριστεροπόδαρου στην αριστερή πλευρά ήταν εμφανής (Κίνι-Μασούρας) ενώ ο Ναβάρο πραγματοποίησε άλλη μια εμφνάνιση που έκανε τους Πειραιώτες να μοιάζουν με ομάδα χωρίς σέντερ-φορ, δίχως μάλιστα να υπάρχει για τον ίδιο η δικαιολογία της κόπωσης, αφού δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα.
  • Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μεντιλίμπαρ πέταξε στο παιχνίδι τους Ελ Καμπί-Ποντένσε αλλά μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού… μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ενεπλάκη σε 2-3 «μανούρες» ενώ στάθηκε τυχερός που δεν αποβλήθηκε στη φάση που κλώτσησε τον Ζίβκοβιτς (69’).
  • Ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ προσπάθησε – επιτυχώς – να του «χαλάσει» το μυαλό ενώ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε και την τελική εικόνα του ντέρμπι από θέση τετ-α-τετ στο 65ο λεπτό. Μια φάση που προέκυψε από έξοχη ενέργεια του Κωνσταντέλια που… άδειασε τον Κίνι και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.
  • Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο τρίτο λετπό των καθυστερήσεων, με τον Όρτα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ με πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής.
  • Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά λοιπόν τη μάχη του πρωταθλήματος μετά το σημερινό αποτέλεσμα και καλείται να τελειώσει τα πλέι-οφ με δύο νίκες απέναντι σε ΑΕΚ (15/5) και Παναθηναϊκό (19/5) για να μην τερματίσει στην τέταρτη θέση που μπορεί υπό προϋποθέσεις να του στερήσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή της επόμενης σεζόν.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Κίνι (66’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Ζέλσον (66’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Καμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου