Οι επτά που έπαιξαν φέτος Ευρώπη με τον Ολυμπιακό αλλά δεν σήκωσαν το Conference

Δεν είναι και λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έβαλαν ένα -  έστω και μικρό -  λιθαράκι στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού αλλά τέθηκαν εκτός ρόστερ το Γενάρη και δεν χάρηκαν την κατάκτηση του Conference League.


Δύο εξ αυτών παραχωρήθηκαν με τη μορφή δανεισμού (Βρουσάι-Μπιέλ) ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις διακόπηκε ο δανεισμός τους στους Πειραιώτες (Φρέιρε, Πορόζο, Σολμπάκεν, Σκάρπα). Ο Μαντί είναι ο μόνος που βρίσκεται ακόμα στου Ρέντη αλλά τέθηκε εκτός πλάνων για εξωαγωνιστικούς λόγους και δεν βρέθηκε ποτέ στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μάριος Βρουσάι


Αποχώρησε κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στη Ρίο Άβε με τη μορφή δανεισμού ως το φινάλε της σεζόν. Αγωνίστηκε στο σύνολο των τεσσάρων προκριματικών του Europa League με αντιπάλους τις Γκενκ και Τσουκαρίτσκι.

Νίκολας Φρέιρε


Αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να ηγηθεί της άμυνας του Ολυμπιακού. Έπαιξε σε όλα τα προκριματικά αλλά και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League με τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη. Κάπου εκεί ήρθε ο τραυματισμός που τον κράτησε εκτός μέχρι τις γιορτές, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στην Ίντερ Μαϊάμι για να γίνει συμπαίκτης του Μέσι.

Τζάκσον Πορόζο


Ο έτερος κεντρικός αμυντικός που έφυγε τον Ιανουάριο. Συνέχισε τη σεζόν στην Τουρκία με τη φανέλα της Κασίμπαρα αλλά νωρίτερα είχε παίξει στα δύο ματς με την Τσουκαρίτσκι, στο εκτός έδρας με την Μπάτσκα Τόπολα αλλά και στους διπλούς αγώνες με τη Γουέστ Χαμ, όπου και εντυπωσίασε με την απόδοσή του.

Μαντί Καμαρά


Ο μόνος που δεν αποχώρησε από την ομάδα αλλά είδε τον τελικό με τη Φιορεντίνα από την τηλεόραση. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά στη συνέχεια μπήκε σε καραντίνα και αποτελεί έως σήμερα ξένο σώμα. Κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν.

Όλα Σολμπάκεν


Ίσως η μεγαλύτερη μεταγραφική απογοήτευση της φετινής σεζόν. Ήρθε με φαμφάρες από τη Ρόμα αλλά αποχώρησε για την Ιαπωνία και τους Urawa Reds (!). Πρόλαβε ωστόσο να καταγράψει κάποια λεπτά συμμετοχής με Φράιμπουργκ (εντός), Μπάτσκα Τόπολα (εκτός) και Γουέστ Χαμ (εντός).

Γκουστάβο Σκάρπα


Ήρθε ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί. Πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής στα ματς με Τσουκαρίτσκι και Γουέστ Χαμ. Πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Πεπ Μπιέλ


Οι απογοητευτικές εμφανίσεις του ανάγκασαν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον παραχωρήσουν δανεικό στην Άουγκσμπουργκ μέχρι το φινάλε της χρονιάς. Αγωνίστηκε σε όλα τα προκριματικά, πέτυχε ένα γκολ στο εκτός έδρας 3-0 με την Τσουκαρίτσκι ενώ κατέγραψε ολιγόλεπτες συμμετοχές με Φράιμπουργκ (εντός), Γουέστ Χαμ (εκτός) και Τόπολα (εντός).

Δημοσίευση σχολίου