Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού έδωσε αρνητική πρωτιά στη Σπάρτα Πράγας

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε δώσει τα περισσότερα ματς σε τουρνουά της UEFA και δεν είχε φτάσει ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πλέον το ρεκόρ ανήκει στη Σπάρτα Πράγας…


Μέχρι τις 9 Μαΐου που διεξήχθη η ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο Φάληρο για τα ημιτελικά του Conference League, οι ερυθρόλευκοι μετρούσαν 355 επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στις 29 Μαΐου δόθηκε το 356ο και ενδοξότερο, αφού επρόκειτο για τον νικηφόρο τελικό με τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Τα 186 εξ αυτών παίχτηκαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών-Champions League και 128 για το Κύπελλο UEFA-Europa League. Άλλα 33 αφορούν το πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων ενώ 9 σημειώθηκαν μέσα στο 2024 κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας προς την κατάκτηση του Europa Conference League.

Τώρα στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται Σπάρτα Πράγας, η οποία δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι έχει δώσει 328 ματς στα διασυλλογικά τουρνουά της Γηραιάς Ηπείρου. Οι Τσέχοι συμμετείχαν φέτος στο θεσμό του Europa League και αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από τη Λίβερπουλ.

Δημοσίευση σχολίου