Όταν ο Σουμπίνιο έπαιξε 33 φορές σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών

Ο Βραζιλιάνος άσος βρίσκεται στη χώρα μας από το 2009 και έχει συνδέσει το όνομά του με κάποια ρεκόρ που δύσκολα συναντά κανείς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


Ο Σουμπίνιο συστήθηκε στο ελληνικό κοινό όταν υπέγραψε στον Εθνικό Πειραιώς. Έκτοτε αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό χωρίς να καταγράψει συμμετοχή σε επίσημο ματς και στη συνέχεια τίμησε τα χρώματα του Πανσερραϊκού, του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού, του Ατρομήτου και της Καλαμάτας. Παραμένει μάλιστα έως σήμερα στα μέρη μας, επιστρέφοντας στον Εθνικό μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην Ελλάς Σύρου.

33 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ 30 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Για να συναντήσουμε όμως τα σπάνια ρεκόρ του θα πρέπει να ανατρέξουμε στη σεζόν 2011-12. Την περίοδο εκείνη ο Σουμπίνιο ανήκε στον Ολυμπιακό αλλά ξεκίνησε τη σεζόν ως δανεικός στον ΟΦΗ και κατέγραψε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League έως τις 28 Δεκεμβρίου που είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, δηλαδή οι πρώτες 15 αγωνιστικές.

Στις αρχές του 2012 άλλαξε όμως στρατόπεδο. Αποχώρησε από τον ΟΦΗ και συνέχισε στον Λεβαδειακό, ο οποίος αγωνιζόταν επίσης στην πρώτη κατηγορία. Οι Βοιωτοί χρωστούσαν έξι παιχνίδια από τον πρώτο γύρο, αφού μπήκαν καθυστερημένα στο «μαραθώνιο» μαζί με τη Δόξα Δράμας επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής λόγω εμπλοκής τους σε υπόθεση με στημένα παιχνίδια.

Κατά συνέπεια, ο Λεβαδειακός είχε να δώσει μετά τα Χριστούγεννα άλλα 21 ματς και ο Σουμπίνιο αγωνίστηκε σε 20 από αυτά. Αν προσθέσει λοιπόν κανείς και τα 13 που είχε δώσει μέχρι το φινάλε του 2011 με τον ΟΦΗ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Βραζιλιάνος κατέγραψε 33 συμμετοχές σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών!

ΓΚΟΛ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι σκόραρε με δύο διαφορετικές ομάδες την 7η αγωνιστική. Στις 23 Οκτωβρίου του 2011 αγωνιζόταν στον ΟΦΗ και οι Κρητικοί επικράτησαν με σκορ 3-1 της ΑΕΚ στο «Θεόδωορος Βαρδινογιάννης». Ο Σουμπίνιο είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Την υποχρέωση της 7ης αγωνιστικής ο Λεβαδειακός την έβγαλε ωστόσο στις 15 Φεβρουαρίου του 2012. Υποδέχτηκε και κέρδισε τον Παναιτωλικό με σκορ 2-0, με τον Σουμπίνιο να πετυχαίνει αμφότερα τα τέρματα! Τρελά πράγματα…

ΟΦΗ-ΑΕΚ


Λεβαδειακός-Παναιτωλικός

Δημοσίευση σχολίου