Η χειρονομία του Άουγκενταλερ στο «Μπερναμπέου» και τα τσιγάρα που κάπνισε στα αποδυτήρια

Ο Κλάους Άουγκενταλερ είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν σημαδέψει την προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Οι μονομαχίες ανάμεσα στους δύο Κολοσσούς έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ένα από τα πιο έντονα ζευγαρώματά τους είναι φυσικά αυτό της σεζόν 1986-87.

Οι δύο ομάδες αντάμωσαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς του Μονάχου με σκορ 4-1. Η ρεβάνς προβλεπόταν ωστόσο δύσκολη, με τους φίλους τον «μερένχες» να δημιουργούν μια εφιαλτική ατμόσφαιρα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με στόχο να επιτευχθεί η ιστορική ανατροπή.

Στο 28ο λεπτό η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Σαντιγιάνα. Δύο λεπτά αργότερα η κατάσταση θα δυσκόλευε ακόμα περισσότεροι για τους Γερμανούς, οι οποίοι είδαν τον αρχηγό τους να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Ο Άουγκενταλερ φρόντισε ωστόσο να απορρυθμίσει τη Ρεάλ και τον κόσμο της, προβαίνοντας σε μια χειρονομία που συζητιέται έως σήμερα:

«Δεν θυμάμαι πώς σκέφτηκα να κάνω κάτι τέτοιο αλλά το μήνυμα που ήθελα ουσιαστικά να περάσω ήταν ότι επρόκειτο για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και όχι για ταυρομαχία. Περιττό να πω ότι ήταν μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας μου…»

«Ο θόρυβος που προκάλεσα εκείνη τη στιγμή στο “Μπερναμπέου” έμοιαζε με αυτόν που κάνει το αεροπλάνο όταν απογειώνεται! Η ίδια φασαρία επαναλαμβανόταν και όταν είχαν πάει στα αποδυτήρια και η Ρεάλ έκανε επιθέσεις…»

«Ήμουνα μέσα στο άγχος! Θυμάμαι ότι άνοιξα όλες τις ντουζιέρες για να μην ακούω τι γίνεται έξω. Κάπνισα 10 τσιγάρα μέσα στα αποδυτήρια αλλά ευτυχώς οι συμπαίκτες μου άντεξαν και καταφέραμε να κλείσουμε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου βέβαια ηττηθήκαμε από την Πόρτο με 2-1»

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης:

Δημοσίευση σχολίου