Άνοιξε το δρόμο για το Europa League με ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο

Με σκορ 3-1 επικράτησε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της σερβικής Τσουκαρίτσκι για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια των play off του Europa League. Τα παρθενικά του τέρματα με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Ελ Καμπί (3’, 40’), γκολάρα ο Φορτούνης στο 16’! Μελανό σημείο της βραδιάς το γκολ της μείωσης που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


  • Με το καλύτερο ημίχρονο της φετινής σεζόν καλωσόρισε ο Ολυμπιακός την Τσουκαρίτσκι. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων πριν από την ανάπαυλα, με τον Ελ Καμπί να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και μια δοκάρι (5’), εκπέμποντας για πρώτη φορά θετικά αγωνιστικά μηνύματα.
  • Φορτούνης και Μαντί Καμαρά έκανα ό,τι ήθελαν στο πρώτο μέρος και ήταν οι απόλυτοι ρυθμιστές του παιχνιδιού. Αμφότεροι «παίζει» να αποχωρήσουν από την ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα και άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν δώσουν έγκριση πώλησης…
  • Ο Ολυμπιακός μπορούσε και έπρεπε να πετύχει περισσότερα τέρματα για να τελειώσει από σήμερα την πρόκριση. Αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί ήταν η μείωση του σκορ, η οποία ήρθε στο 90+2 με γκολ του Μιλαντίνοβιτς.
  • Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα πραγματοποίησαν οι Πορόζο και Έσε, χωρίς να μπορούν να κριθούν σοβαρά από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση. Ο πρώτος θα μπορούσε πάντως να «στηθεί» καλύτερα στη σέντρα από την οποία προήλθε το γκολ των αντιπάλων…
  • Αξιοπρεπέστατη η εμφάνιση του Βρουσάι, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε η αποβολή του Ρόντινεϊ στη ρεβάνς με την Γκενκ στο Βέλγιο. Από την εξαιρετική σέντρα του προέκυψε το πρώτο γκολ ενώ πάλεψε και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη.
  • Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Ρέτσο, ο οποίος είναι... βήματα μπροστά από τα υπόλοιπα στόπερ του ρόστερ. Τα πατήματά του ψάχνει ακόμα ο Φρέιρε, ο οποίος αντέδρασε ξανά επιπόλαια σε ορισμένες φάσεις. Κλασικό παράδειγμα η φάση του 44’ με τον Στάνκοβιτς να τον πετά άνετα εκτός φάσης και να απειλεί με σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Βρουσάι, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος (70’ Πορόζο), Ιμπόρα, Μαντί (59’ Έσε), Φορτούνης, Μπιέλ (83’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (59’ Σκάρπα), Ελ Καμπί (70’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου