Αδίκησε τον εαυτό του εμφανίζοντας περυσινές παθογένειες

Την πρώτη του ήττα στη σεζόν γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τη Φράιμπουργκ με σκορ 3-2. Τραγικά ατομικά λάθη «μαύρισαν» την πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League και η ανάγκη βελτίωσης στο ανασταλτικό κομμάτι κρίνεται επιτακτική…


  • Από ένα γκολ «χάρισαν» στους φιλοξενούμενους οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των Πειραιωτών. Στο 9ο λεπτό ήταν ο Φρέιρε που γύρισε την μπάλα… χαλαρά στον Πασχαλάκη, με τον Σάλαϊ να προλαβαίνει ανοίγοντας το σκορ με κοντινό πλασέ.
  • Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ρέτσος θυμήθηκε τον περυσινό του εαυτό, κάνοντας πέναλτι στον Ντοάν, τη στιγμή που ο Ιάπωνας δεν έβλεπε καν εστία! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκρίφο, ευστοχώντας για το 2-1.
  • Σε αμφότερες τις περιπτώσεις «απάντησε» ο Ελ Καμπί με προβολές. Στο 40’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ρόντινεϊ και στο 75’ αυτή του Φορτούνη. Ο Μαροκινός έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο 6ο λεπτό αλλά βρίσκει πατήματα, μετρά ήδη 6 γκολ και δείχνει έτοιμος να επωμιστεί το βάρος της επιθετικής γραμμής!
  • Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 86’ ο Φίλιπ, ο οποίος… κατέβασε την μπάλα με άνεση μέσα στην περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (!) και βρήκε δίχτυα με προσποίηση στον Γιόβετιτς και αριστερό σουτ.
  • Καταλαβαίνει κανείς πως με τέτοια αμυντική συμπεριφορά, δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο από την ήττα απέναντι σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Ενώ η επίθεση του Ολυμπιακού απασχολούσε μονίμως τη γερμανική άμυνα, η ομάδα δεν ενέπνεε καμία σιγουριά πίσω, με τη δυσκολία στην αντιμετώπιση απλών φάσεων να είναι εμφανής.
  • Άτυχη στιγμή στο ματς για τον Έσε, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά (σ.σ. κάταγμα στη μύτη) και αντικαταστάθηκε στο 24ο λεπτό από τον Ιμπόρα, με τον Ισπανό άσο να υστερεί σε τρεξίματα, δημιουργία και θωράκιση των μετόπισθεν. Ο τραυματισμός του Αργεντινού προκλήθηκε απο αγκωνιά του Σάλαϊ, σε μια φάση που δεν σφυρίχτηκε ούτε φάουλ...
  • Σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο από την πλευρά του ο Ορτέγκα, ο οποίος έδειξε στο δεύτερο μέρος να ανεβαίνει, βοηθώντας περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι.
  • Στα θετικά, το γεγονός ότι η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν σταμάτησε να απειλεί καθ’ όλη τη διάρκεια. Ακόμα και μετά το 3-2, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για τρίτη φορά με τον Γιόβετιτς, αφού το πλασέ του Μαυροβούνιου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων (87’).
  • Ο Ολυμπιακός παρουσίασε λοιπόν δύο πρόσωπα. Από τη μία ένα δημιουργικό προφίλ που αναστατώνει κάθε αντίπαλο και από την άλλη μια αμυντική συμπεριφορά που είναι ικανή να καταστρέψει σε δευτερόλεπτα ό,τι με κόπο χτίζεται στην άλλη άκρη του γηπέδου.
  • Αυτή ήταν η πρώτη «στραβή» της σεζόν. Κάποια στιγμή θα ερχόταν. Το θέμα είναι να βρεθούν λύσεις στο κέντρο της άμυνας, διότι τα λάθη που κόστισαν ήταν ατομικά και όχι αδυναμία της ομάδας να στηθεί σωστά μέσα στο γήπεδο.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα (78’ Κίνι), Φρέιρε, Ρέτσος, Έσε (24’ Ιμπόρα), Μαντί, Φορτούνης (78’ Σολμπάκεν), Μπιέλ (45’ Ποντένσε), Μασούρας (61’ Γιόβετιτς), Ελ Καμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου