Η μοναδική πρόκριση του Ολυμπιακού μετά από εντός έδρας ήττα σε πρεμιέρα ομίλων

Για όγδοη φορά στην ιστορία του ξεκίνησε ο Ολυμπιακός με εντός έδρας ήττα τη δοκιμασία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους.


Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τη Φράιμπουργκ στο Φάληρο με σκορ 3-2 για την πρεμιέρα του Europa League και ο στόχος της πρόκρισης δυσκολεύει αρκετά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν επανέλθει μόλις μια φορά από ανάλογο αποτέλεσμα στο παρελθόν.

Οι προηγούμενες επτά περιπτώσεις καταγράφηκαν όλες για τη διοργάνωση του Champions League. Σε τρεις από αυτές, οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν τελευταίοι ενώ σε άλλες τρεις «καπάρωσαν» την τρίτη θέση του ομίλου, εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή τους συνέχεια με «υποβιβασμό» στο Europa League.

Μόνο τη σεζόν 2013-14 ακολούθησε πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού η εντός έδρας ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν (4-1) δεν εμπόδισε την τότε ομάδα του Μίτσελ να περάσει ως δεύτερη σε όμιλο με Μπενφίκα και Άντερλεχτ, δίνοντας στα νοκ-άουτ τις αξέχαστες μάχες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά:

2005 Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ 1-3 / Champions League - 4η θέση

2006 Ολυμπιακός-Βαλένθια 2-4 / Champions League - 4η θέση

2011 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1 / Champions League - 3η θέση

2012 Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2 / Champions League - 3η θέση

2013 Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 / Champions League - 2η θέση

2015 Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 0-3 / Champions League - 3η θέση

2017 Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3 / Champions League - 4η θέση

2023 Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3 / Europa League

Όσον αφορά τη φετινή προσπάθεια, τίποτα δεν κρίθηκε ποτέ στο πρώτο ματς αλλά καταλαβαίνει κανείς πως η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (5/10) στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα αποκτά χαρακτήρα «τελικού», αφού σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Ντιέγκο του Μαρτίνεθ παίρνει το πάνω χέρι για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League ενώ συνεχίζει την προσπάθεια για την πρώτη δυάδα.

Δημοσίευση σχολίου